Super orlovi nadletjeli Vikinge

Nigerijci ostali u igri za osminu finala

Ovom pobjedom Nigerija je stigla na drugo mjesto ljestvice s tri boda, tri manje od vodeće Hrvatske, koja je 3:0 pobjedom protiv Argentine još u četvrtak izborila plasman u osminu finala.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2018. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu drugoga kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u kojoj igra i Hrvatska, Nigerija je u Volgogradu svladala Island sa 2:0 (0:0).

Oba pogotka za Nigeriju postigao je Ahmed Musa u 49. i 75. minuti.

Ovom pobjedom Nigerija je stigla na drugo mjesto ljestvice s tri boda, tri manje od vodeće Hrvatske, koja je 3:0 pobjedom protiv Argentine još u četvrtak izborila plasman u osminu finala. Island je treći s jednim bodom, koliko ima i posljednja četvrta Argentina.

Nakon vrlo slabog prvog poluvremena u kojemu niti jedna momčad nije uspjela stvoriti priliku za pogodak, nastavak je donio bolji nogomet, a Nigerija je bolju igru okrunila s dva gola Muse. Prvoga je napadač moskovskog CSKA postigao nakon što je sjajno primirio loptu koju je s desnog krila u kazneni prostor ubacio Moses, a drugoga kada se na širokom prostoru znalački oslobodio Arnasona i zatim lakoćom prevario Halldorssona.

Minutu prije drugog pogotka Musa je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

Island je u 83. minuti imao idealnu priliku za smanjenje rezultata, ali je Sigurdsson promašio 11-erac kojega je sudac Conger dosudio nakon pregleda snimke, kada je ustanovio da je Ebuehi prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Finnbogasona.

Hrvatskoj će tako za potvrdu prvoga mjesta u skupini D biti potreban bod iz posljednje utakmice protiv Islanda koja je na rasporedu 26. lipnja u Rostovu na Donu (20 sati), a Vatreni bi mogli završiti kao pobjednici skupine i uz poraz od Islanda ukoliko istodobno Nigerija ne pobijedi Argentinu u Sankt Peterburgu. Čak i ako Hrvatska izgubi od Islanda, a Nigerija svlada Argentinu Hrvatskoj prvo mjesto može izmaknuti samo ako kombinirana razlika na ta dva susreta bude pet golova ili veća.

Kopirati
Drag cursor here to close