Ligue 1

Nica prekinula Lyonovu seriju

Posljednji poraz ''Lavovi'' su upisali 5. prosinca na svom terenu od Rennesa (0-2).
Sport / Nogomet | 11. 02. 2019. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem susretu 24. kola francuskog nogometnog prvenstva Nica je pobijedila Lyon sa 1-0 nanijevši 'lavovima' prvi poraz u posljednjih osam kola.

Pogodak odluke zabio je Remi Walter u 69. minuti iz jedanaesterca.

Posljednji poraz ''Lavovi'' su upisali 5. prosinca na svom terenu od Rennesa (0-2).

U ranije odigranom susretu Montpellier i Monaco su odigrali 2-2 pa momčad iz Kneževine niti ovoga puta nije uspjela spojiti dvije pobjede. Monaco je vodio 1-0 i 2-1, ali ipak nije izdržao. Monaco je poveo u 14. minuti golom Gelsona Martinsa, izjednačio je Gaetan Laborde u 66. minuti, no u 82. minuti je momčad iz Kneževine stigla do nove prednosti pogotkom Radamela Falcaoa. Ipak, u sudačkoj nadoknadi je Andy Delort izjednačio iz jedanaesterca. Danijel Subašić je bio na lopti, no nekako je prošla gol crtu i to za svega par centimetara, javlja Hina.

Nantes je na svom travnjaku izgubio sa 2-4 od Nimesa, premda je na poluvremenu vodio 2-0, no rezultat ovoga puta nije bio u prvom planu. Na utakmici se okupilo više od 37.000 gledatelja koji su željeli odati počast bivšem napadaču Nantesa Emilianu Sali koji je nedavno poginuo u zrakoplovnoj nesreći iznad La Manchea na letu iz Nantesa za Cardiff gdje je trebao nastaviti karijeru.

Prije utakmice na središtu terena je bio raširen transparent sa Salinim likom, a na velikom ekranu na stadionu prikazani su svih 48 golova koje je Argentinac postigao u 113 utakmice za Nantes.

Igrači Nantesa su izašli na teren u crnim dresovima sa Salinim imenom na leđima, dok je cijeli stadion pjevao "La, la, la, la, la, Em-il-ia-no". Utakmica je u devetoj minuti nakratko prekinuta s obzirom da je Sala nosio dres s brojem 9, a Nantes objavio kako će umiroviti dres s njegovim brojem, javlja Hina.

Lille je pobijedio na gostovanju Guingamp sa 2-0 učvrstivši se na drugom mjestu sa 49 bodova. Golove za pobjedu Lillea su zabili Leao (47) i Remy (90+4-11m), javlja Hina.

Na ljestvici vodi PSG sa 59 bodova i dvije utakmice manje, Lille je drugi sa 49 bodova, a Lyon na trećem mjestu ima 43 boda.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close