Priča o parama i burgiji

Neymarov otac: Budućnost moga sina je u PSG-u

"Neymar je sretan, vrlo motiviran i uzbuđen što se brzo vraća. Učinio je sve što je moguće da se vrati što je brže moguće, nadamo se da će se vratiti u ligu i kup", rekao je Al Khelaifi.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2018. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Neymarova je budućnost u PSG-u, a Neymarova je sadašnjost već u PSG-u".

Ovom je izjavom Neymarov otac nastojao odgovoriti na glasine o mogućem odlasku napadačke zvijezde iz francuskog kluba već ovog ljeta.

Neymar Sr. je svoje komentare uputio putem brazilskih medija, skupa s predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom PSG-a, Nasserom Al-Khelaifijem. Al-Khelaifi je u ponedjeljak otputovao u Brazil kako bi posjetio Neymara koji se oporavlja od operacije desne noge, kako bi ga pokušao uvjeriti da se ne preseli u Real Madrid ovog ljeta.

Katarski milijarder, koji je proteklih dana morao nekako ''preraditi'' veliko razočarenje nakon eliminacije PSG-a u srazu s Realom u Ligi prvaka, izjavio je prije te utakmice kako je "2.000% siguran da će Neymar ostati". Međutim, nakon tog se njegovo pouzdanje u tako visok postotak naglo srozalo, te više nije bio ni 100 posto siguran.

Stoga je Al-Khelaifi odletio u Brazil, u strahu da se Neymar, razočaran europskim neuspjehom PSG-a, ne odluči na promjenu sredine.

"Neymar je sretan, vrlo motiviran i uzbuđen što se brzo vraća. Učinio je sve što je moguće da se vrati što je brže moguće, nadamo se da će se vratiti u ligu i kup", rekao je Al Khelaifi.

Međutim, u Brazilu malo vjeruju kako će još prije isteka ove sezone vidjeti Neymar u dresu PSG -a. Liječnik koji je izvršio operaciju, Rodrigo Lasmar, izjavio je da će igrač na teren izaći za dva i pol do tri mjeseca. I Neymarov je cilj biti u dobrome zdravstvenom stanju za Svjetsko prvenstvo, što znači da je tako brz povratak, kao što se Al-Khelaifi nada, malo vjerojatan.

S kojim će od dvojice velikana Neymar igrati u budućnosti?

U međuvremenu, Neymar se pretvorio u glavni cilj Florentana Péreza za sljedeću sezonu. Real Madrid je stupio u kontakt sa savjetničkim timom ovog igrača kako bi vidio koje su mogućnosti za potpisivanje ugovora s njim i već su dobili odgovor: donesite 400 milijuna eura. Španjolski klub je rekao da ispituje sve mogućnosti, uključujući suradnju s Nikeom, kako bi mogli ostvariti taj cilj.

AS podsjeća kako su u PSG-u svi svjesni izazova koji je došao nakon što je Real Madrid počeo raditi na projektu Neymar. Stoga Parižani rade i prekovremeno, pokušavajući smiriti situaciju. Prema francuskim medijima, putovanje Al Khelaifa u Brazil bilo je planirano za nekoliko mjeseci kako bi raspravljao o vezama između PSG-a i zaklade Neymarove obitelji, no trenutačni poredak stvari nije trpio čekanje, pa je  je Al-Khelaifi iskoristio nastalu situaciju da razgovara s igračem i otkrije u kojem smjeru trenutačno idu njegovu misli. Njemu je projekt PSG-a previše važan da bi olako dozvolio Realovo miješanje u njegove interesne sfere. Ali Real je uvijek Real, a Perez i sam upravo ima u glavi jedan veliki projekt  obnavljanja tima.

Prema Neymarovom ocu, Neymar bi mogao biti kamen temeljac tog Realova projekta. Ovisno o tome što će koja strana ponuditi. Dok ne ''vidi'' novčanice u Perezovim rukama, Neymar stariji će se držati svoje izjave "Neymarova je budućnost u PSG-u, a Neymarova je sadašnjost već u PSG-u".

Kopirati
Drag cursor here to close