Devet osobina

Neymar sastavio savršenog nogometaša

Brazilski reprezentativac sastavio je svog idealnog igrača, podijelivši njegove atribute u devet specifičnih kategorija.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2021. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoji li savršeni nogometaš? Naravno, ne postoji. Međutim, blizu tom imaginarnom perfekcionističkom liku pokušao se približiti Neymar.

Brazilski reprezentativac sastavio je svog idealnog igrača, podijelivši njegove atribute u devet specifičnih kategorija.

"Mora imati fizičku spremnost kao Cristiano Ronaldo, biti elastičan kao Zlatan Ibrahimović, igrati glavom kao Sergio Ramos i imati brzinu Kyliana Mbappea", nabrajao je Neymar:

"Lijeva noga Messijeva, desna noga moja, pozicioniranje Lewandowskog, osvajati lopte kao N'Golo Kante i biti kreativan u sredini terena kao Verratti."

To bi, dakle, bilo to, prenose Sportske novosti

Neymar nije samo odabrao najboljeg nogometaša već je i komentirao nadolazeće brazilske zvijezde. Na pitanje tko će biti sljedeći Brazilac koji će zablistati u Europi, nije imao dileme:

"Gabriel Menino. Tu je i Caio Jorge iz Santosa, vrlo je talentiran. Sviđa mi se i Gerson iz Flamenga, njegovo vrijeme u Brazilu već je prošlo, mora doći u Europu."

Inače, prvospomenuti Gabriel Menino je 20-godišnji veznjak Palmeirasa koji može igrati na poziciji desnog beka. Prema Transfermarktu, njegova tržišna vrijednost iznosi 14 milijuna eura, a ugovor s Palmeirasom mu traje do 31. prosinca 2024. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close