Champions League

Neuvjerljivi PSG bio na konopcima, ali prošao u četvrtfinale

PSG i Barcelona remizirali su 1:1 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Parižani su prošli dalje zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici od 4:1.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2021. u 23:15 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigravši na svom Parku prinčeva protiv Barcelone 1:1 u uzvratu osmine finala Lige prvaka, nogometaši Paris Saint-Germaina obranili su veliku stečenu prednost (4:1) na Camp Nou i izborili plasman u četvrtfinale.

Parižani su poveli u 31. minuti, kad je Kylian Mbappe realizirao kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja Lengleta na Icardiju.

U 37. minuti je izjednačio Leo Messi razornim i preciznim udarcem s 25 metara, ali je Barcelonin kapetan u samoj završnici prvog dijela propustio realizirati kazneni udarac za vodstvo katalonske momčadi.

Barcelona je na Parku prinčeva željela ponoviti čudo s Camp Noua iz ožujka 2017., kad su Katalonci protiv PSG-a s tri pogotka u zadnjih sedam minuta uzvratne utakmice preokrenuli četiri gola zaostatka iz prve utakmice u osmine finala Lige prvaka.

Tu su svoju namjeru jasno istaknuli stalnim pritiskom na zadnju obrambenu liniju francuskog prvaka koji je odlučio čekati svoje prilike iz kontranapada. No, takav pristup je otvorio Barceloni nekoliko izglednih situacija i čistih prilika za postizanje pogotka već u prvih 25 minuta utakmice.

U promašajima je prednjačio Ousmane Dembele, čija su prva dva udarca bila premlaka, a onaj najkonkretiji iz 19. minute Keylor Navas je uspio sjajno obraniti.

U 23. minuti se u ovoj utakmici iznimno ofenzivni Sergino Dest sjurio po desnoj strani u kazneni prostor domaće momčadi, odapeo, ali je njegov udarac završio na gredi.

I dok je sve upućivalo na to da će Barcelona doći do vodstva, lopta je završila u mreži gostujuće momčadi. U 29. minuti je francuski reprezentativac Clement Lenglet potpuno nepotrebno i neoprezno nagazio na nogu PSG-ova napadača Maura Icardija što je glavni sudac Anthony Taylor uz pomoć VAR-a okaakterizirao prekršajem za najstrožu kaznu.

Kylian Mbappe je u 31. minuti namjestio loptu na bijelu točku i neobranjivo ju poslao u gornji desni kut poslavši Marc-Andrea ter Stegena u krivu stranu.

Dembele se u 35. minuti prometnuo u Barceloninog "kralja promašaja", kad je još jednim nedovoljno preciznim udarcem dopustio Navasu da stekne epitet najboljeg igrača domaće momčadi.

No, ni sveprisutni kostarikanski čuvar mreže nije mogao obraniti Messijev udarac u 37. minuti.

Barcelonin kapetan je sam primio loptu na tridesetak metara od gola, bez posebne pozornosti domaćih obrambenih igrača. Messi se gotovo došetao do 25 metara, a onda opalio svom snagom i "suhim listom" pogodio gornji desni kut PSG-ova gola, ostavivši Navasa gotovo bez prilike za reakciju.

No, u završnici prvog poluvremena Navas je vratio Messiju. Neoprezni Kurzawa je na rubu kaznenog prostora napravio nepotreban i neoprezan prekršaj na Antoineu Griezmannu, a sudac Taylor je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. VAR je potvrdio njegovu odluku, a Messi je namjestio loptu.

Odlučio se za snažan udarac gotovo po sredini gola, ali Navas je krenuo u dobru stranu i nogom obranio Argentinčev pokušaj. Lopta se odbila u gredu i ostavila Barcelonu bez vodstva koje bi Katalonce dovelo na pola puta do željenog, čudesnog preokreta.

Koliko su gosti bili nadmoćni u prvom dijelu i što su sve propustili najbolje je pokazala statistika udaraca: 16 ukupno, devet unutar okvira vrata, a samo je jedan završio u mreži.

Imala je Barcelona svoje prilike i u drugom poluvremenu, ali su svi pokušaji Messija, Dembelea, Trincaa i Griezmanna završavali u obrambenom bloku ili izvan okvira.

U završnici utakmice Kylian Mbappe je propustio okruniti prolaz PSG-a pobjedom i svojim petim pogotkom u ova dva dvoboja, ali je njegov udarac u situaciji "jedan na jedan" s ter Stegenom završio iznad grede.

Utakmicu na Parku prinčeva sudio je Englez Anthony Taylor.

Prošlogodišnji finalist Lige prvaka će suparnika u četvrtfinalu doznati na ždrijebu u Nyonu 19. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close