Dao bih sto Amerika

Neuer biciklom svratio u kafić kod Omiša i svima platio piće

Još dok je igrao u Schalkeu "zaljubio" se Bayernov golman u Hrvatsku.
Sport / Nogomet | 09. 07. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamislite da sjedite u lokalnoj pečenjari/kafiću u mjestašcu podno Biokova na 300 metara visine, a na vratima vidite kako ulazi svjetski nogometni prvak vrijedan 14,5 milijuna eura. E, to su mogli iskusiti svi koji su se nedavno našli u Gatima, mjestu u sastavu Omiša, javlja 24sata.hr.

A taj svjetski prvak je Manuel Neuer (34), ponajbolji golman svijeta i Bayernova megazvijezda. Nijemac redovito odmara na Makarskoj rivijeri, a tako je i ovo ljeto.

Biciklom je navratio do pečenjare u Gatima, platio turu pića, podijelio autograme, fotografirao se s ljudima i za uspomenu se potpisao na vrata kafića, prenosi Dalmatinski portal. Sve je ovjekovječio i fotografijama na Instagramu.

Još dok je igrao u Schalkeu "zaljubio" se Bayernov golman u Hrvatsku. Naučio je tada, uz Ivana Rakitića, a još više uz prijatelja i današnjeg trenera Tonija Tapalovića, hrvatski jezik i neke hrvatske pjesme.

Tapalovići su vlasnici hotela i restorana Dubrovnik u Gelsenkirchenu. Od tamo i dobro poznavanje naših običaja. Prije nekoliko godina bio je u Münchenu u jednom hrvatskom zavičajnom klubu. Sjajno raspoložen i raspjevan, pjevaču je u prolazu viknuo:

- Halo, sviraj mi "Dao bi sto Amerika".

Pjevač je ostao šokiran Neuerovim tečnim hrvatskim. Počeo je s prvim taktovima pjesme, a najbolji svjetski golman uzdignutih ruku počeo je vrlo uspješno pjevati hit Jasmina Stavrosa.

''Stvarno mu je to draga pjesma? Uh, ugodno sam iznenađen. Oduševljen sam njegovim obranama, iako je možda u finalu zbog onog prekršaja morao biti isključen'', govorio je Stavros.

U Dubrovnik je Neuer često dolazio s Tapalovićem i Lukasom Podolskim, suigračem iz reprezentacije.

Skroman i vjeran pokazao se Neuer kad je dolazio u Bayern. Inzistirao je da tada s njim kao trener golmana dođe i naš Toni Tapalović. Iako je imao samo 30 godina, zbog ozljede je završio igračku karijeru i počeo raditi s Manuelom.

''Sjajno radimo, želim Tonija i dalje imati uza sebe jer sam siguran da ću još napredovati'', rekao je tada Manuel Neuer.

U Bayernu su ga poslušali i danas, eto, imaju najboljeg golmana svijeta. A hrvatska obala redovito vrhunsku turističku reklamu.

Kopirati
Drag cursor here to close