Zdrmalo ga

Nesuđeni Vatreni izgubio mjesto i u engleskom drugoligašu

Nakon što je Norwich City ispao iz Premierlige, počele su nove nevolje za Josipa Drmića. Protjeran je iz prve, a uskoro i iz druge momčadi Kanarinaca.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2021. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Josip Drmić, u potrazi za novim klubom

Josip Drmić jedno je vrijeme glasio kao potencijalni reprezentativac Hrvatske, ali baš kao i u slučaju Marija Gavranovića, do dogovora nikad nije došlo.

I Drmić i Gavranović zaigrali su za Švicarsku i tako, moguće je, propustili doživjeti ono što je svih ovih godina doživio Ivan Rakitić, koji je odabrao Vatrene.

Josip Drrmić karijeru je započeo u Zürichu, odakle nakon zapaženih nastupa 2013. godine prelazi u 1. FC Nürnberg. Zapažena sezona u Bundeligi (33 nastupa, 17 pogodaka) preporučila ga je Bayeru iz Leverkusena, gdje se također zadržao jednu sezonu, a onda 2015. potpisuje četverogodišnji ugovor s Borussijom Mönchengladbach.

Ozljede su u tom trenutku već kucale na vrata tako da se u novom klubu nije naigrao, a veći dio vremena provodio je na tribinama ili na klupi. Kraća posudba u HSV-u također nije donijela znakove renesanse ovog nadarenog strijelca.

Po isteku ugovora s "Fohlenima" odlazi besplatno u englesku Premierligu, gdje potpisuje trogodišnji ugovor s Norwich Cityjem, do ljeta 2022.

Nadao se da će uz pomoć kolege iz reprezentacije Timma Klosea i našeg Marija Vrančića čim prije pronaći svoje mjesto u timu Kanarinaca.

Međutim, nakon što je Norwich City ispao iz Premierlige, počele su nove nevolje za Drmića. Protjeran je iz prve momčadi. 

"Pravi razlog za tu odluku nije mi naveden. Jednostavno su mi trener Daniel Farke i sportski direktor Stuart Webber ljetos rekli da više neću trenirati s prvom momčadi. Zabranjen mi je i kontakt s profesionalcima iz ekipe. Međutim, nisam se dao obeshrabriti, želio sam igrom i treninzima s mladom momčadi povratiti povjerenje. Nažalost, u rujnu mi je rečeno da ne mogu trenirati ni s U23 timom. Situacija je postala neizdrživa, osjećaš se nepoželjnim i neprihvaćenim. Stoga sam poželio čim prije nestati s tog mjesta", ispričao je ovih dana Drmić za Bild.

Jasno mu je da ga klub koji s njim ne računa čim prije želi skinuti s platnog spiska.

Zamolio je odgovorne u Norwichu da ga puste natrag u Švicarsku, gdje sada samostalno trenira, u nadi da će već ove zime pronaći novi klub.

"Treniram dva puta dnevno, s loptom i bez nje, u teretani i na tartan stazi. Ponekad sam sebe mučim penjući se uz planine, ponekad trčim u šumi. Moj stručni tim s osobnim trenerima i liječnicima podržava me i pokazuje mi pravi put. Osjećam se poput boksača koji se priprema za veliku borbu. Cijeli moj fokus je na trenutku kada mogu ponovno zaigrati u nekom klubu i pokazati se. Čeznem za ovim trenutkom", govori Drmić.

Počeo se paralelno baviti glazbenom produkcijom, navodi u razgovoru, a vratio se i svojoj drugoj velikoj strasti - slikarstvu.

Nada se da bi opet mogao pronaći svoje mjesto u nekom klubu Bundeslige, ali što se njega tiče, može to biti i klub iz Italije, Engleske..., svejedno mu je, on samo želi ponovno igrati profesionalni nogomet i postizati golove, kaže razočarani Josip Drmić.

Smatra također da mu još uvijek nisu propale ni šanse da se dobrim igrama vrati u nacionalnu selekciju Švicarske, čiji je izbornik Vladimir Petković, s kojim, kako kaže, ima dobre odnose.

Njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu je samo jedan milijun eura.

Inače, Norwich City je trenutačno lider Championshipa sa 47 bodova iz 23 utakmice, četiri boda više od drugoplasiranog Swanseaja. Igraju dopadljiv i efikasan nogomet te se povratak u Premierligu u ovome trenutku čini izvjesnim. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close