Thibaut Courtois

Nesuđeni odbojkaš: Što treba znati o novom vrataru Real Madrida?

"Moje je srce ostalo u Madridu i tamo ću se jednom vratiti", izjavio je Thibaut Courtois, misleći pritom na svoju djecu, Adrianu i Nicolása koji žive u glavnom gradu Španjolske...
Sport / Nogomet | 09. 08. 2018. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski mediji raspisali su se u tolikoj mjeri o dolasku vratara Thibauta Courtoisa u madridski Real da niti jedan detalj o njemu ne preskaču.

Tako Realovo ''kućno glasilo'' Marca podsjeća da je Courtois već sa šesnaest godina imao svoj prvi profesionalni nastup, tada za matični klub Genk, čiju je nogometnu školu prošao kao dječak. U pionirskoj dobi pokušavao je igrati lijevog braniča.

Thibaut Courtois je 2011. godine prešao u FC Chelsea, a Genk je na ime obeštećenja dobio devet milijuna eura. Ipak, sve do 2014. ovaj vratar nije debitirao za momčad sa Stamford Bridgea.

Njegov najbolji prijatelj je Eden Hazard, s kojim je skupa odigrao 197 utakmica.

"Eden mora uvijek biti uz mene. Gdje god da budem, uvijek ću sa sobom uzeti Hazarda", izjavio je jednom prilikom Courtois. Hoće li mu se belgijski veznjak pridružiti i u Realu, za sada je nepoznato.

Što se tiče uzora među slavnim vratarima, kaže kako je ponajviše gledao Van der Sara.

"Moj stil sličan je Van der Sarovu, on je moja glavna referenca", rekao je Courtois kada se svojedobno predstavio u Atletico Madridu.

Ovaj vratar po mnogo čemu je bio predodređen za karijeru odbojkaša. Njegovi roditelji, odbojkaši, upoznali su se u klubu Genk-Opglabbeek VC, a sestra mu Valerie je također odbojkašica i igra za belgijsku reprezentaciju. I sam Thibaut Courtois okušao se u odbojci, a zanimao ga je i biciklizam.

Zanimljivo je da je Thibaut Courtois najviše pogodaka primio od bivše Realove zvijezde Cristiana Ronalda. U devet utakmica Portugalac je deset puta pogađao njegovu mrežu.

Povratak najboljeg vratara Svjetskog prvenstva u Madrid duboko je motiviran i osobnim razlozima.

"Moje je srce ostalo u Madridu i tamo ću se jednom vratiti", izjavio je Thibaut Courtois, misleći pritom na svoju djecu, Adrianu i Nicolása koji u glavnom gradu Španjolske žive sa svojom majkom, bivšom suprugom belgijskog reprezentativca.

U Realu ga očekuju četvorica kolega s kojima će se boriti za poziciju na vratima tima sa stadiona Santiago Bernabeu: Keylor Navas, Kiko Casilla, Andrij Lunin i Luca Zidane.

Thibaut Courtois govori francuski, engleski, nizozemski i španjolski jezik.

Kopirati
Drag cursor here to close