Trener GOŠK-a

Neretljak: “Tek kad krene natjecanje imat ćemo pravi uvid što je tko napravio”

Lavovi su se pojačali, prošli dobre pripreme i uvjereni su u veću snagu momčadi koja će ih predstavljati u sljedećim utakmicama.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2019. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sami start proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi ponudit će odmah žestoku utrku za ostanak jer je do kraja samo 14 kola u kojima će se momčadi boriti za svaki pojedini bod kako bi se na kraju našli iznad 11. pozicije natjecanja.

Upravo na tom mjestu se trenutno nalazi gabelski GOŠK koji će imati težak zadatak izdignuti se spram svoje konkurencije, piše Dnevni list. Lavovi su se zato pojačali, prošli dobre pripreme i uvjereni su u veću snagu momčadi koja će ih predstavljati u sljedećim utakmicama.

U generalnoj probi su svladali Čapljinu sa 1:0 i time zaključili glavninu priprema.

''Bila je to dobra provjera na teškom terenu. Čapljina je dobra ekipa bez obzira što je član Prve lige FBiH. Pokazali su se u dosta dobrom svjetlu. Zadovoljan sam, nitko se nije ozlijedio i drago mi je što smo na kraju zabili gol. Prvi dio utakmice nije bio nešto posebno, u drugom je bilo dosta bolje uz nekoliko promjena u sastavu'', komentirao je trener Mato Neretljak.

Nije ostalo puno vremena do prve utakmice s Mladosti u subotu (14.30 sati).

''Bit ćemo još svježiji do Mladosti. Vidi se da nam nedostaje svježine, ali pred nama je cijeli tjedan. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni za početak drugog dijela'', kaže Neretljak za Dnevni list.

Proljetni dio prvenstva će ponuditi zanimljivu utrku u donjem dijelu ljestvice.

''Bit će teško, svi žele ostati, nitko ne želi ispasti iz lige. Jedna utakmica neće ništa odlučivati, biće to borba do samog kraja. Nama je svaki bod važan pa tako i u prvoj utakmici protiv Mladosti koja je kvalitetna momčad, međutim vjerujem da se možemo nositi sa svima. Očekujem najbolje'', govori Neretljak.

U redovima konkurenata su se također nastojali što bolje spremiti za završnicu.

''Kad krene prvenstvo vidjet ćemo kako tko izgleda jer pripreme su varljive. Pripremne utakmice u puno slučajeva nisu realne. Vidjet će se poslije nekoliko kola otprilike gdje je tko i koje kvalitete. Tad ćemo to moći više komentirati'', ističe strateg tima iz Gabele.

U GOŠK-u su međutim optimisti upravo zbog dovedenih pojačanja.

''Doveli smo dobre igrače, ciljano po pozicijama. S tim sam zadovoljan, međutim prvenstvene utakmice su pravo mjerilo i tek poslije nekoliko kola ćemo moći dati pravu ocjenu. Iako ja vjerujem u ova pojačanja i siguran sam da smo jači nego prošlu polusezonu'', zaključio je Mato Neretljak.

U Kaknju će Lavovi nastupiti bez Mire Kovačića koji ima tri žuta kartona, ostali su spremni.

''Mladost je izmijenila dosta igrača, međutim one koji su otišli dobro su nadomjestili. Kvalitetno su igrali prethodnu polusezonu i očekujem ih na sličnom nivou bez obzira na izmjene u sastavu. Neće nam biti lako, to je momčad koja pripada gornjem domu Premijer lige, ali i mi smo kvalitetni i idemo se tamo nadigravati'', komentirao je šef struke GOŠK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close