Prije tekme AEK-a i PAOK-a

Neredi pred finale Kupa Grčke: Zapaljeno vozilo, ozlijeđeno pet navijača

Navijači PAOK-a su izbačeni iz vozila, gdje su napadnuti, a vozilo je zapaljeno.
Sport / Nogomet | 12. 05. 2018. u 21:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje pet navijača je ozlijeđeno, a zapaljeno je i jedno vozilo u neredima pred utakmicu finala Kupa Grčke između ekipa AEK-a i PAOK-a, prenosi Anadolija.

Grčki mediji objavili su kako su navijači AEK-a zaustavili jedno vozilo ispred OAKA stadiona u Ateni, koje je prevozilo navijača PAOK-a.

Navijači PAOK-a su izbačeni iz vozila, gdje su napadnuti, a vozilo je zapaljeno. U sukobima je ozlijeđeno najmanje pet navijača koji su prebačeni u bolnicu.

Video: Sukobi navijača

Inače, navijači dva kluba od sinoć su sudjelovali u međusobnim sukobima u više dijelova Atene, a snage sigurnosti su intervenisale suzavcima i zvučnim bombama. Utakmica finala Kupa Grčke je u toku, a rezultat je 0:0.

Podsjetimo, da je Ivan Savidis, vlasnik Nogometnog kluba PAOK-a iz Soluna, kažnjen zabranom obavljanja bilo koje funkcije u fudbalu u trajanju od tri godine, kao i sa 100.000 eura, jer je u derbi utakmici grčkog prvenstva protiv AEK-a ušao naoružan na teren, odlučila je Disciplinska komisija Nogometnog saveza Grčke.

Nakon što se Savidis, inače ruski biznismen, htio obračunati sa sucem Jorgosom Kominisom utakmica je prekinuta, a suspendirano je i grčko prvenstvo koje će se nastaviti narednog vikenda.

Disciplinska komisija FS Grčke utakmicu je registrirala rezultatom 3:0 u korist AEK-a. PAOK je zbog incidenta kažnjen oduzimanjem tri boda za tekuću, ali i dva za narednu sezonu. Uz sve to, klub iz Soluna na račun FS Grčke morat će uplatiti i 63.000 eura novčane sankcije.

Radi ulaska na teren kažnjen je Luboš Mihel, direktor PAOK-a, sa 90 dana izvan nogometa i 15.000 eura. Svi sankcionirani imaju pravo žalbe na prvostupanjske odluke Disciplinske komisije FS Grčke.

Kopirati
Drag cursor here to close