Magični Cholo

Neosporne igračke veličine koje su funkcionirale samo kod Simeonea

Iako je osvojio Ligue 1 i stigao do polufinala Lige prvaka u jednoj sezoni s Monacom, kolumbijski napadač Radamel Falcao istinski se borio ponovno postići onaj nivo na kojem je igrao pod Simeoneovim vodstvom.
Sport / Nogomet | 02. 07. 2020. u 06:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Diego Cholo Simeone nekim je igračima bio i više od svjetionika

Antoine Griezmann najnovije je ime na popisu igrača koje je zapao trnovit put da pronađu svoje mjesto pod suncem nakon što su se razdvojili s trenerom Diegom Simeoneom.

Napadač Barcelone nije ispunio očekivanja u Blaugrani nakon što je impresionirao svojim nastupima u posljednjih nekoliko sezona u Atletico Madridu.

Međutim, on nije jedini kojemu nakon što je stekao ime u Rojiblancosima nije uspjela prilagodba u novoj sredini.

Foto: Getty Images / Simeone i Falcao

Radamel Falcao

Iako je osvojio Ligue 1 i stigao do polufinala Lige prvaka u jednoj sezoni s Monacom, kolumbijski napadač istinski se borio ponovno postići onaj nivo na kojem je igrao pod Simeoneovim vodstvom.

U 2012./13. Falcao je postigao 28 golova nakon osvajanja Europa lige prethodne sezone i UEFA Superkupa u ljeto 2012. godine.

Bio je i jedan od igrača koji su predvodili Atletico do sjajne pobjede u prestižnom Copa del Rey protiv Real Madrida na Estadio Santiago Bernabeu, prije odlaska u Monaco.

Odlaskom u Kneževinu, posebice nakon jedne teže ozljede, Falcao više nikad nije bio onaj igrač koji je žario i palio s Atleticom.

Bio je na posudbama u Manchester Unitedu i Chelseaju, ali nije uspio nagovoriti vodstva tih klubova da otkupe njegov ugovor od Monaca, te je 2019. završio u Galatasaraju.

Foto: Marca / Simeone i Felipe Luis

Filipe Luis

2014. godine napustio je Atletico kako bi se pridružio Chelseaju, za koji je odigrao samo 15 utakmica prije povratka u Španjolsku 2015. godine.

Prešao je u Premier ligu kao jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu, ali borio se da se ustali u početnoj postavi londonskog kluba.

Razočaran tim novim nogometnim okruženjem, vratio se na Primeru i ponovno se pokazalo pravilo kao kod ostalih s ove liste - kao da je zaboravio igrati na svojoj razini.

Odigrao je od 2015. do 2019. godine zavidan broj utakmica za Atletico, ali nikad više nije bio isti. Prošle je godine otišao u brazilski Flamengo.

Foto: Marca / Simeone i Arda Turan

Arda Turan

Bio je jedan od glavnih igrača Atletica u sezoni u kojoj su osvojili titulu u La Ligi.

Turan je potpisao petogodišnji ugovor s Barcelonom 2015. godine i odigrao zadnju utakmicu za Blaugranu 2017. godine.

Nastupio je u 55 utakmica i postigao 15 golova za Katalonce koji su platili 34 milijuna eura za njegove usluge.

Pao je prvo u prosječnost, a onda se 'posvetio' kockanju i skandalima, zbog kojih je u Turskoj osuđen i na zatvorsku kaznu.

Zadnje dvije sezone igrao je za turski Başakşehir. Ugovor s Barcelonom istekao mu je tek ove godine, zadnjega dana lipnja.

Foto: Marca / Simeone i Griezmann

Antoine Griezmann

Francuz trenutno u očima Quique Setiena, trenera Barcelone, zaostaje čak i za tinejdžerom Ansuom Fatijem.

Prošle je godine potpisao ugovor koji je Barcu stajao 120 milijuna eura, ali još nije impresionirao svojim nastupima u Kataloniji.

Od najveće zvijezde Atletica i svjetskog prvaka s Francuskom, postao je luksuzni grijač klupe u Barceloni.

Foto: Marca / Simeone i Lucas Hernandez

Lucas Hernandez

Bayern München potrošio je 80 milijuna eura za potpis Francuza koji, pokazalo se, tek treba pronaći mjesto u startnoj postavi.

Alphonso Davies zauzeo je poziciju lijevog beka, dok su Jerome Boateng i David Alaba nesporni starteri u središnjem dijelu obrane Bavaraca.

Kao posljedica toga, ozljedama skloni Lucas je odigrao samo 10 utakmica kao starter u Bundesligi.

Čini se da bi Bayern najradije odmah prodao svoju najskuplju igračku investiciju u povijesti.

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close