"Nazis raus!"

Neonacisti u Frankfurtu zviždali žrtvama suludog terorističkog pokolja

Za vrijeme minute šutnje na utakmici u Frankfurtu našla se u gledalištu skupina onih koji su zvižducima narušili tišinu, dajući na taj način svoju podršku suludom ubojici koji je nasumce pucao u dva nargila bara.
Sport / Nogomet | 21. 02. 2020. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Minuta šutnje u Frankfurtu

Momčadi Eintracht Frankfurta i RB Salzburg, kao i 47.000 gledatelja, odali su minutom šutnje počast nedužnim žrtvama suludog terorističkom čina u njemačkome gradu Hanau.

Nažalost, za vrijeme tog dostojanstvenog čina našla se u gledalištu skupina onih koji su zvižducima narušili tišinu, dajući na taj način svoju podršku suludom ubojici koji je nasumce pucao u dva nargila bara.

Međutim, na njihove zvižduke tisuće ljudi reagiralo je povicima "Nazis raus!" ("Nacisti van!"), piše Wiesbadener Kurier.

"Naravno da je ovo i za nas bila grozna vijest", kazao je Adi Hütter, trener Eintrachta, osvrnuvši se na ukupnu atmosferu koju je u Njemačkoj izazvao taj teroristički čin, motiviran rasnom mržnjom i ksenofobijom.

"Hanau je jedno od mjesta s najvjernijim navijačima Eintachta, među kojima su i mnogi migracijskog porijekla", kazao je uoči ove utakmice predsjednik frankfurtskog kluba Axel Hellmann.

Inače, ova utakmica završila je rezultatom 4:1 u koristi Frankfurta, a uzvrat se igra u Austriji idućega četvrtka.

Zanimljivo je kako okosnicu tima u Eintrachtu čine upravo strani igrači: Filip Kostić, Stefan Ilsanker, Makoto Hasebe, Andre Silva, Goncalo Paciencia, Mijat Gaćinović, Bas Dost, Danny da Costa, Timothy Chandler, Gelson Fernades, Almamy Toure, Jonathan de Guzman, Djibril Sow, Evan N'Dicka ili pak sinoć trostruki strijelac Daichi Kamada.

Kopirati
Drag cursor here to close