Neizvjesno

Nemanja Bilbija s Vranješom po naslov najboljeg strijelca

U zadnje kolo Nemanja Bilbija i Stojan Vranješ ulaze poravnati na prvom mjestu ljestvice strijelaca.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2021. u 14:12 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok Zrinjski traži pobjedu kod Tuzla Cityja koja bi mu mogla donijeti plasman u Europu, njihov najbolji igrač Nemanja Bilbija tražit će naslov najboljeg strijelca u Premijer ligi.

Zahvaljujući dva pogotka Željezničaru Bilbija u zadnje kolo ulazi poravnat s kapetanom Borca Stojanom Vranješom, jer obojica imaju po 15 pogodaka.

Bilbiji na ruku ide činjenica da je Borac osvojio titulu i da bi trener Marko Maksimović mogao poštedjeti 34-godišnjeg Vranješa beznačajne utakmice kod Slobode. Osim ako, naravno, i Vranješ ne bude težio tome da osvoji naslov najboljeg strijelca.

Teoretske izglede ima i Goran Zakarić iz Borca koji ima tri gola manje, dok je za Veležovog Obrena Cvijanovića (11 golova) sezona gotova.

Što se Zrinjskog tiče, ako Bilbija osvoji titulu najboljeg bit će četvrti Plemić u povijesti koji je bio najbolji strijelac Premijer lige. Dosad su to bili Zoran Rajović (2005.), Ivan Lendrić (2011.) i Miloš Filipović (2018.).

Bilbija je ove sezone već postao rekorder Zrinjskog, s 19 pogodaka u svim natjecanjima prešao je na drugo mjesto na “vječnoj listi” ovog kluba, a kada je liga u pitanju sada je uvjerljivo najbolji strijelac Zrinjskog s 57 pogodaka, s četiri više od Krešimira Kordića.

Kopirati
Drag cursor here to close