Gareth Bale

"Nemam ligamente na oba gležnja, a golf mi je draži od nogometa"

"Svi koji me napadaju udaraju me po desnoj nozi. Zbog toga, nemam ligamente na vanjskim stranama oba gležnja jer su s obje strane „potrgani“, izjavio je Gareth Bale.
Sport / Nogomet | 28. 05. 2020. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Enrique de la Fuente / Gareth Bale

Gareth Bale je godinama već pod lupom kritika, kako od strane navijača Real Madrida, tako i nerijetko od neutralnih promatrača.

Krilnog napadača Los Blancosa su nešto slabije predstave u posljednjih par sezona uvelike stavile pod povećalo javnosti, a njegove provokacije kako su mu golf i Wales ispred Madrida, samo su dodale ulje na već odavno zapaljenu vatru.

Upravo o svemu tome 30-godišnji igrač Kraljevskog kluba razgovarao je u opuštenom izdanju s Erikom Andersom Langom, jednim od najvažnijih kontent kreatora u medijskom svijetu kada je golf u pitanju.

Bale se dotaknuo mnogih stvari u samom intervjuu, a počeo je od velikih očekivanja od njega u Realu i usporedbi sa Stephom Curryem.

„Mnogim ljudima u Madridu je problem što igram golf, iako ne znam njihove razloge. Razgovarao sam s liječnicima i stručnjacima. Nitko nije pronašao problem u tome (u kontekstu opasnosti od ozljede op.a.). Pogotovo mediji stvaraju taj narativ kako golf nije dobar za mene, da bih se trebao odmarati kad ne igram nogomet, da bi to moglo dovesti do ozljede… S druge strane, u Sjedinjenim Američkim Državama, na primjer, Steph Curry igra golf ujutro na dan utakmice koju igra iste večeri“, otkrio je za početak Bale naviku Currya i nekadašnjeg suigrača Igouadale.

Ipak, Bale je ove sezone postigao tek dva gola u 14 nastupa zbog čega je i krenula cijela 'hajka' na njega i njegove golf egzibicije. Nadalje otkriva kako je s golfom počeo kada je stigao u Ujedinjeno Kraljevstvo jer tamo nogometaši često igraju taj sport, a otkrio je kako mu je to s vremenom postala prva ljubav.

„Nogomet je posao za mene, a golf je nešto gdje idem mogu otići sam, bez ikoga, nasmijan i bez pritiska osim onog kojeg si samom stavim. Samo udaram lopticu. Zabavno je, bez stresa, igram ga s prijateljima… S druge strane, nogomet je postao biznis s puno pritiska na nas. Kada ne igraš dobro, razina bijesa kod navijača je ogromna. Nekoliko puta mi se dogodilo da mi zviždi 80 tisuća ljudi jer nisam igrao dobro. Prvi put sam se zapio, „Čekaj, što je sad ovo?“ - kaže bivši igrač Tottenhama i Southamptona.

„Golf mi daje osjećaj izoliranosti od toga. Nekada odem igrati sam, pustim glazbu na slušalice, odradim 18 rupa i opustim se. Vjerujem da mi golf pomaže kao nogometašu zbog toga", dodaje Bale.

Objasnio je kako mnogi nogometaši završavaju sa psihičkim problemima upravo zbog tog pritiska, dok on s druge strane upravo preko golfa nastoji pobjeći od otrovnih kritika. Pojašnjava i kako to radi.

„Mentalno, osvježi mi um. Kada igraš nogomet, dođeš kući i vidiš kako si igrao pa potom slušaš sve komentare na svoje igre… Sve to može dovesti do psiholoških problema. Golf je moja rutina za bijeg iz toga svega i svojevrsna terapija jer se nakon 18 rupa uspijem oporaviti, osvježiti i poboljšati koncentraciju“, rekao je Bale.

Otkrio je da ne čita komentare na društvenim mrežama, da niti ne zna svoju lozinku  za Instagram, a potom se malo vratio na samu nogometnu igru. Bale je ljevak, kada su noge u pitanju, dok kod ruku prednjači prvenstveno 'desnica'. Zanimljivo, školski nastavnik mu nije dopuštao da se služi ljevicom u nogometu – jer je bio predobar za vršnjake, piše Germanijak.hr.

„To mi nije bilo nimalo smiješno. Tijekom tjelesnog u školi, okupili bismo se u grupe, a čim bi se nastavnik okrenuo, ja bih se namjestio na ljevicu, napravio slalom i zabio gol. Ostali su se ljutili na mene, ali ja nisam htio priznati da sam igrao lijevom nogom. Desna mi je puno lošija od lijeve, mogu je koristiti, ali više kao potporu lijevoj“, rekla je zvijezda kluba sa Santiago Bernabeua, koji je za njega platio 101 milijun eura (prema Transfermarktu), a sada ne mogu naći kupca za njegove usluge zbog astronomske plaće od nešto više preko 20 milijuna eura po sezoni.

Između ostalog, otkrio je i zašto je osigurao svoje noge.

„Da, moje noge su osigurane, a najviše problema sam imao sa desnom nogom. Pošto vodim svoju loptu ljevicom i branim je desnom, svi koji me napadaju udaraju me po desnoj nozi. Zbog toga, nemam ligamente na vanjskim stranama oba gležnja jer su s obje strane „potrgani“, izjavio je Bale

Za kraj se osvrnuo na svoj modrni izričaj.

„Supruga mi kupuje odjeću, uglavnom u Zari, ona je ta koja me oblači. Na kraju krajeva, ja se najbolje osjećam u šorcu, tako idem na trening svaki dan. Nema smisla da oblačim nešto što mi nije udobno, kada imam 20 minuta do treninga, tamo se presvučem, pa nakon treninga dođem kući ponovno za 20 minuta i skinem tu odjeću“, kazao je.

Video: Gareth Bale was a real BEAST
Kopirati
Drag cursor here to close