HNS

Nema zaraženih i hrvatski izbornik može računati na sve igrače

Testiranje na virus SARS-CoV-2 obavljeno je u petak, po dolasku hrvatske reprezentacije u Portugal.
Sport / Nogomet | 05. 09. 2020. u 16:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi igrači i članovi stožera hrvatske reprezentacije koji su došli u Portugal negativni su na koronavirus, što znači da izbornik Zlatko Dalić može računati na sve igrače u subotu na utakmici protiv Portugala, kojom "vatreni" otvaraju novo izdanje Lige nacija, priopćio je Hrvatski nogometni savez.

Testiranje na virus SARS-CoV-2 obavljeno je u petak, po dolasku hrvatske reprezentacije u Portugal. Radi se o redovnom testiranju sukladno Uefinom protokolu za povratak igri, a hrvatska reprezentacija obavit će još jedno takvo testiranje u Parizu, uoči utakmice 2. kola Lige nacija protiv Francuske (utorak, 8. rujna), prenosi Hina.

Poražavajuća statistika Hrvatske u ogledima s Portugalom

Svjetski nogometni doprvak Hrvatska i europski prvak i pobjednik Lige nacija Portugal u subotu će u Portu igrati šesti međusobni okršaj. Hrvatska do sada niti jednom nije pobijedila, a u dosadašnjih pet susreta upisala je remi, uz četiri poraza i 1-8 razliku pogodaka.

Prvi hrvatsko-portugalski dvoboj odigran je na Europskom prvenstvu 1996. godine u Nottinghamu. Hrvatska je i prije te utakmice osigurala prolaz u četvrtfinale, pa je Miroslav Blažević odlučio odmoriti dio igrača.

Portugal je slavio 3-0 golovima Luisa Figa (4), Joaoa Pinta (33) i Domingosa (88). Hrvatska je potom ispala u četvrtfinalu od Njemačke (1-2), a Portugal je izgubio od Češke (0-1).

Iduće dvije utakmice bile su prijateljske. U studenom 2005. Portugal je u Coimbri slavio 2-0, golovima Petita i Paulete, dok je u lipnju 2013. u Ženevi pobijedio 1-0, a pogodak odluke zabio je Ronaldo u 36. minuti.

Novi službeni okršaj dogodio se u osmini finala EP-a 2016. u Francuskoj. U susretu igranom u Lensu Portugal je pobijedio 1-0 golom Ricarda Quaresme u 117. minuti. Hrvatska je morala kući dok je Portugal na koncu osvojio europsku krunu.

Posljednji put protiv Portugala igrali smo 6. rujna 2018. u prijateljskom susretu u Faru. 

Bio je to prvi susret "Vatrenih" nakon svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su osvojili drugo mjesto.

Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića koji je sjajno zabio sa desetak metara nakon što se lopta odbila do njega. Domaćin je izjednačio u 32. minuti nakon što je Pizzi poslao precizan ubačaj u kazneni prostor, a Pepe sjajno skočio i glavom zabio za 1-1.

Kopirati
Drag cursor here to close