Proslava gola

Nema više strastvenih zagrljaja: Korejci pokazali kako proslaviti pogodak

U središtu pažnje našla se proslava nogometaša Jeonbuka kod pogotka koja je ekspresno postala viralni hit. Ovo “slavlje” Koreanaca idealan je primjer kako će se golovi slaviti u vrijeme koronakrize.
Sport / Nogomet | 10. 05. 2020. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Ilustracija: Realovci Modrić i Asensio - grljenje i 'čerupanje' suigrača otpada do daljnjega

Njemačka Bundesliga bit će nastavljena 16. svibnja utakmicama na praznim stadionima, a na snazi će biti mjere izolacije među suparničkim momčadima i suigračima, kako bi se opasnost od zaraze koronavirusom svela na najmanju moguću mjeru pa će se tako postizanje golova moći proslavljati samo dodirivanjem laktovima i stopalima, objavio je njemački dnevnik Bild.

Slika s njemačkih travnjaka bit će potpuno drugačija od one kakvu smo gledali prije nego što se svijetom proširila pandemija COVID-19.

Momčadi neće izlaziti na teren istovremeno ni u dječjoj pratnji, neće biti ni uobičajenog rukovanja prije utakmice, a izostat će i momčadsko fotografiranje, izvijestio je Bild pozivajući se na interni dokument Njemačke nogometne lige (DFL).

Na klupi s maskama i praznim mjestima

Prema tom dokumentu, svi koji će sjediti na klupi morat će nositi maske, a između svake od osoba će morati biti jedno prazno mjesto.

“Treneru će biti dopušteno uklanjanje maske kad daje upute, ali u tom slučaju mora biti udaljen najmanje jedan i pol metar od drugih ljudi”, piše Bild citirajući dokument.

Igrači, treneri i drugo osoblje u momčadi moći će u svlačionici provesti najviše 30 do 40 minuta, odnosno naputak je da se tamo zadržavaju što je kraće moguće.

Video: 10 FUNNIEST GOAL CELEBRATIONS EVER

Korejci već lansirali hit

Nakon Bjelorusije, Tajvana i Turkmenistana u petak su i u Južnoj Koreji nogometaši istrčali na travnjake.

Nogometno prvenstvo u Južnoj Koreji nastavljeno je susretom Jeonbuk Hyundai Motorsa i Suwon Samsung Bluewingsa, a domaćin i trenutni branitelj naslova slavio je rezultatom 1:0.

Dvoboj je zbog pandemije koronavirusa odigran pred praznim tribinama Jeonju World Cup stadiona, a pogodak vrijedan tri boda zabio je Lee Dong-Gook.

Nakon susreta u središtu pažnje našla se proslava nogometaša Jeonbuka kod pogotka koja je ekspresno postala viralni hit.

Ovo “slavlje” Koreanaca idealan je primjer kako će se golovi slaviti u vrijeme koronakrize. Video se može pogledati OVDJE.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close