Nadmoć Redsa

Nema više ni teorije da se Liverpoolu oduzme naslov prvaka?

U 100.000 ponovljenih simulacija ECI-a, Liverpool je zadržao 25 bodova prednosti ispred Manchester Citya u preostalim utakmicama sezone!
Sport / Nogomet | 22. 03. 2020. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Liverpool FC / Liverpool (Salah, Virgil van Dijk, Firmino, Robertson)

Bilo je čak govora da bi se sezone Premier lige mogla poništiti, ali je krajem ovoga tjedna prezentirana nova mjera - čekanje do 30. travnja s nadom u završetak do 30. lipnja.

Ako treba, čekat će se i dulje. Poruka s ovotjednog sastanka vodstva lige je glasila da bi se PL sezona 2019/20. mogla okončati i 2021., ako to baš bude potrebno.

Ali, svi se nadaju da neće biti biti nužno i da će se sezona okončati prije jeseni.

Poništavanje kao opcija, dakle, u ovome trenutku nije u igri, ali tko zna kako će se situacija razvijati, kakve će se perspektive otvarati ili gasiti.

BBC se u jednom svome tekstu malo 'poigrao' statistikom koja kaže kako bi u svakom slučaju Liverpool morao postati prvak Engleske!

Niame, mrežna stranica Euro Club Index ponudila je znanstvenu predikciju raspleta završne faze sezone. Njihov model bazirao se na relativnoj snazi momčadi, koji je utvrđen specifičnim algoritmom, ali i na 100.000 ponavljanja simulacija!

I u svih 100.000, izvjestili su iz ECI-a, Liverpool je zadržao 25 bodova prednosti ispred Manchester Citya u preostalim utakmicama sezone!

Redsi su jedini klub sa potpuno izvjesnom situacijom, dok su za ostale velike lige kontitenta dobiveni sljedeći podaci:

* Bayern ima 84,37% da postane prvak
* Juventus je na nešto manjih 83,98% iako ima samo bod prednosti ispred Lazija
* PSG je na 99,98%
* Barcelona je favorit u Španjolskoj sa 74,22%

Simulacije su se odnosile na cijele lige, piše SportKlub.

Važno je napomenuti - sve je modelirano na bazi trenutnog stanja, bez uzimanja u obzir što je nemoguće predvidjeti, primjerice utjecaj ekonomske krize na ugovore igrača, njihovu motivaciju, utjecaj pada forme, neminovni nalet ozljeda...

No, u svemu je, prema ECI-u, jedno sigurno - Liverpool je prvak i nitko mu to ne više smio dovoditi u pitanje.

Kopirati
Drag cursor here to close