Barca uzvraća Messiju

Nema razgovora: Čelnici Barcelone šokirali Argentinca hladnim stavom

Messi je zatražio sastanak s čelnicima Barce kako bi pronašao prihvatljivo rješenje. "Ili ćeš doći produljiti ugovor ili nemamo o čemu razgovarati", navodno je čvrsta poruka koju je Messiju poslalo čelništvo kluba.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2020. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Messi mijenja strategiju odlaska iz Barcelone... Zasad bez uspjeha

Zamršena i napeta sapunica s Camp Noua ide dalje. Informacije oko mogućeg odlaska Lionela Messija iz Barcelone mijenjaju se praktički iz sata u sat.

Messi je navodno promijenio strategiju izlaska. Nakon što je utorak poslao faks na adresu kluba, u kojem je navodno inicirao transfer, i to bez odštete, sada je zatražio sastanak s čelnicima Barce kako bi pronašao prihvatljivo rješenje.

To je najnovija informacija katalonskog El Periódica, koju su prenijeli praktički svi viđeniji španjolski mediji.

Messi, naravno, nije odustao od odlaska, no u međuvremenu je shvatio da ne može otići besplatno, ali niti pod uvjetima klauzule od 700 milijuna eura. Ukratko, Messi želi da se odredi realna cijena i da se rastane s klubom pod egidom – čist račun, duga ljubav.

Iz predsjedničkog ureda katalonskog kluba nisu ni trepnuli. Ostali su čvrsto pri svojoj poziciji.

"Ili ćeš doći produljiti ugovor ili nemamo o čemu razgovarati", navodno je poruka koju je Messiju poslalo čelništvo kluba.

Argentinac je navodno ostao šokiran, jer ovakvo nešto nije očekivao nakon 20 godina provedenih u Barceloni.

Josep Maria Bartomeu i njegovi pobočnici žele ostaviti dojam kako ni za milimetar nisu promijenili mišljenje. Bartomeu šalje poruku kako neće otvoriti pregovore s bilo kojim klubom o prodaji argentinskog igrača. Ili će netko doći sa 700 milijuna eura ili će Messi i dalje nositi dres Barce. To je stajalište koje su zauzeli i zasad ga ne žele promijeniti.

Messijev otac i menadžer Jorge trenutačno je u Argentini. Navodno bi u nedjelju trebao doći u Barcelonu. Do tada vjerojatno neće biti konačnog rješenja.

El Periódico tvrdi da će Barca pokušati uvjeriti Messija da ostane u klubu, dok se Argentinac danas nije predomislio i dalje misli da je njegov era u Barceloni završena.

U nedjelju bi se Messi mogao pojaviti u javnosti sa suigračima kako bi prošao medicinske testove, a u ponedjeljak će biti pod vodstvom Ronalda Koemana na prvom treningu ove nove sezone.

Guardiola nudi za Messija 100 milijuna i trojicu igrača

Barcelona je shvatila da polako gubi Messija i odredila je cijenu. Tko želi Messija, mora ponuditi više od 222 milijuna eura, upravo je taj iznos dobila Barcelona prodajom Neymara u PSG.

Katalonski Sport koji je jako dobro upućen u zbivanja na Camp Nouu tvrdi da je City pripremio jako dobru ponudu za Messija. Navodno je spreman platiti 100 milijuna eura, a Guardiola bi tu dodao čak trojicu igrača.

Prema pravilima financijskog fair playa, City ne smije dati više od 100 milijuna eura pa su bogati čelnici engleskog kluba našli varijantu kako bi mogli dovesti Messija. Poslati će na Camp Nou trojicu jako dobrih igrača, a to su Jesus, Bernando Silva i Eric Garcia.

Barcelona bi dovođenjem Jesusa pronašla zamjenu za Suareza, koji također odlazi, Bernando Silva sjajan je veznjak, a u Garciji bi dobila stopersko rješenje. Za Katalonce bi to bio sjajan potez jer su svi s popisa jako mladi i pred njima su najbolje godine.

Prema drugim izvorima, u igri za dolazak u Barcelonu su i Angelino te Mahrez.

Kopirati
Drag cursor here to close