Korona kriza

Nema novca: Loše vijesti za hrvatske nogometaše u Španjolskoj

Tako je hrvatski veznjak Filip Bradarić (28) napustio je Celtu Vigo nakon što taj španjolski prvoligaš nije otkupio njegov ugovor od talijanskog Caglijaria, rekao je u srijedu klupski glasnogovornik.
Sport / Nogomet | 06. 08. 2020. u 00:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Celta Vigo / Filip Bradarić neće ostati u Celti

Španjolska nogometna liga, po mnogima najbolja na svijetu, osjeća posljedice krize uzrokovane koronavirusom što se negativno odražava mnoge strane igrače među kojima su i devetorica hrvatskih nogometaša.

Braniči Toni Datković (Huesca) i Antonio Milić (Rayo Vallecano) te vezni Filip Bradarić (Celta Vigo) i Ante Ćorić (Almería) došli su u tamošnje klubove na posudbu nadajući se ostanku i iduće sezone, no sada se vraćaju u svoje matične klubove jer Španjolci nude premalo novca za njih ili odustaju od otkupa.

Tako je hrvatski veznjak Filip Bradarić (28) napustio je Celtu Vigo nakon što taj španjolski prvoligaš nije otkupio njegov ugovor od talijanskog Caglijaria, rekao je u srijedu klupski glasnogovornik.

Bradarić je došao u siječnju na šestomjesečnu posudbu pa nastupio u 14 utakmica te se nadao ostanku i iduće sezone budući da je Celta Vigo u posljednjem kolu izborila ostanak u prvoj ligi te imala mogućnost otkupa njegovog ugovora.

„Klub nije realizirao opciju kupnje pa je igrač napustio Celtu“, rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu Celtin glasnogovornik José Carlos Bastos. Nije odgovorio zašto klub nije otkupio njegov ugovor.

Bradarićeva cijena kreće se oko 3,2 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša. S Caglijarijem ima ugovor do 30. lipnja 2023. godine.

Foto: UD Almeria / Ante Ćorić, svojedobno velika nada hrvatskog nogometa nije se posebno istaknuo ni u drugoligašu Almeriji

Stoper Datković ispunio je svoj zadatak kada je prošlo ljeto stigao u Huescu jer joj je pomogao u osvajanju druge lige i povratku u Primeru. Huesca ga je htjela zadržati no zagrebačkoj Lokomotivi je ponudila premalo novca pa će se 26-godišnji branič vratiti u Zagreb te početi pripreme za pretkola Lige prvaka.

Milić se bio učvrstio u posljednjoj liniji Rayo Vallecana, trener javno rekao da je važan, no momčad iz madridske četvrti Vallecas nije se uspjela dogovoriti s njegovim klubom Anderlechtom i njime oko financijskih uvjeta nastavka igranja pa je 26-godišnji stoper napustio momčad uoči ključnih utakmica.

Španjolska je teže pogođena koronavirusom od ostalih europskih zemalja. Stanovnici su gotovo 100 dana bili zatvoreni u stanovima zbog izvanrednog stanja pa je od travnja do lipnja BDP u Španjolskoj pao 18,5 posto.

U Francuskoj je primjerice BDP pao 14 posto, a Njemačkoj 10 posto. Pad gospodarske aktvinosti smanjio je platežnu moć i najvećih klubova.

Barcelona, koja je zbog krize smanjila plaće nogometašima, a prošli mjesec nije produžila ugovor hrvatskom skautu Goranu Vučeviću, mogla bi pokušati prodati Ivana Rakitića kako bi došla do novca jer 32-godišnjem veznjaku za godinu dana istječe ugovor.

Jedini, čini se, koji je i dalje neupitan u La Ligi je hrvatski kapetan Luka Modrić, a čini se kako neće biti problema ni s Antom Budimirom.

Kopirati
Drag cursor here to close