Heynckesova čvrsta ruka

Nema mrdanja: Zavedena nova pravila u svlačionici Bayerna

Za uvođenje discipline legendarni trener pobrinuo se uvođenjem pet pravila na kojima inzistira.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2017. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Disciplina je riječ koja najbolje opisuje što je novo kod Bayernovog trenera Juppa Heynckesa.

Iako je nakon pobjede protiv Celtica rezultatom 3:0 u Ligi prvaka za ZDF kazao kako Bayern još nije na razini vodećih europskih timova, slavni nogometni učitelj planira vratiti Bayern među favorite za osvajanje europskog naslova.

Na travnjaku njegov se dodir već vidi u organizaciji igre i obrambenoj stabilnosti koju je postigao drukčijim postavljanjem igrača u odnosu na eu Carla Ancelottija.

Bilo je jasno vidljivo da je i u svlačionici također ponovno zavedena disciplina, a za nju se legendarni trener pobrinuo uvođenjem pet pravila na kojima inzistira.

Nema mobitela

U prošlosti Bayerovi igrači mogli su slobodno koristiti pametne telefone tijekom objeda, masaža i ostalih momčadskih aktivnosti. Kod Heynckesa igrači ih smiju koristiti samo kako bi se javili najbližima i to isključivo u samoj svlačionici, u mjeri koja ne ometa njihovu pripremu za trening.

Točnost i fizička priprema

Heynckes zahtjeva od svojih igrača točnost, treninzi sad počinju sat vremena ranije nego kod Ancelottija i svi igrači moraju biti u trening centru do 10 prijepodne. To je zato što kod njega vježbe zagrijavanja traju dulje i mnogo su intenzivnije. Tjera ih i na vježbe stabilizacije koje su na meniju dvaput tjedno.

Higijena svlačionice

Od igrača se očekuje održavanje svlačionice vojnički čistom i urednom, što navodno nije bio slučaj ranije.

Ljubaznost igrača

Igrači moraju pozdravljati sve zaposlenike u Sabener Strasse i prijateljski se prema njima ponašati. Joshua Kimich kaže kako je najvažnije za momčadsku suradnju biti ljubazan, pun poštovanja i discipline. Odnose se isto prema svima, od vrhuške kluba do čistačica.

Zajednički obroci

Suprotno Ancelottijevim zahtjevima zajednički obroci nakon treninga sad su obavezni, igrači zajedno jedu (bez korištenja mobitela) nakon svake timske aktivnosti. No po pitanju samog odabira hrane je nešto fleksibilniji. Ukinuo je energetske čokoladice koje je Anchelottijev zet, nutricionist Mino Fulco, zahtijevao da igrači jedu. Ako pitate Heynckesa nutricionisti su precijenjeni, očekuje od svakog igrača da razmišlja što jede.

Iako je riječ o strogom treneru koji stavlja naglasak na autoritet, nije uveo nikakve financijske ili kazne drugog oblika kako bi provodio pravila jer kako je prvotimac Rudy objasnio: „od svojih igrača očekuje da ga slušaju i u njih ima puno povjerenje kako ga neće prevariti.“

Kopirati
Drag cursor here to close