SP 2018 bez njih

Nekoliko kombiniranih timova sjajnih igrača ne idu u Rusiju

Velike reprezntacije kao što su Francuska, Brazil, Njemačka, Engleska i Portugal, objavili su svoje liste igrača za Svjetsko prvenstvo. Igrači koji su višak, uistinu dobro zvuče kao tim.
Sport / Nogomet | 19. 05. 2018. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno od općih mjesta svakog svjetskog prvenstva, neka vrsta tradicije, je ''sastavljanje'' timova od velikana koji propuštaju Mundijal. Nekima se to dogodi jer se njihova nacionalna vrsta ne plasira, dok drugi budu zaobiđeni od strane izbornika, bilo zbog loše forme, nediscipline ili ozljede.

SP 2018 u Rusiji također će mnogi veliki igrači gledati iz publike.

Španjolska Marca donosi nekoliko zanimljivih reprezentacija svijeta koje bi mogle igrati značajnu ulogu na svjetskoj nogometnoj sceni, ako bi se tamo pojavili.

Velike reprezntacije kao što su Francuska, Brazil, Njemačka, Engleska i Portugal, objavili su svoje liste igrača za Svjetsko prvenstvo. Oni koje su njihovi izbornici zaobišli, zbog različitih razloga, još uvijek zvuče opasno po protivnika.

Tim broj 1

Vratar: Hart, Obrana: Dani Alves, Garay, David Luiz, Alex Sandro, Vezni red: Pastore, Goetze, Kondogbia, Rabiot, Napad: Benzema, Ibrahimović

Za Ibrahimovića i Benzemu nije se, doduše, puno ni vjerovalo da će igrati u Rusiji, ali primjerice jedan sjajni Geoffrey Kondogbia (Valencia) imao je peh da je u ovome trenutku za francuskog izbornika bolje rješenje  Steven N'Zonzi (Sevilla). Iznenađenja su i izostanci Alexa Sandra, Filipe Luiza i Maria Goetzea. Nešto manje iznenađenje su izostanci Rabiota i Pastorea, a pogotovo Joea Harta.

Tim broj 2

Vratar: Neto, Obrana: Semedo, Mustafi, Lenglet, Digne, Vezni red: Payet, Wilshire, Lucas Moura, lamela, Oxlade-Chamberlain, Vrh napada: Lacazette

Jedan uistinu vrhunski tim igrača koji, osim možda Lamele, Dignea i Lucasa Moure, puno igraju u svojim klubovima.

Tim broj 3

Vratar: Ulreich: Obrana: Cancelo, Murillo, Laporte, Coentrao, Vezni red: Emre Can, Lallana, Andre Gomes, Napad: Martial, Paolo Guerrero, Coman

Ovaj tim sastavljen je od igrača koji imaju nogometno ime, ali u ovoj sezoni se nisu previše miješali u svoj posao, barem ne na vrhunskoj razini. Coman, Emre Can i Laporte su vjerojatno bili najbliže odlasku na Mundial.

Za neka od ovih imena je uistinu pravo iznenađenje što su izostavljeni, ali kako svaki izbornik pokušava napraviti funkcionalnu ekipu, od fantazista, radnika i vodonoša, a ne samo od zvijezda, neki od njih naprosto su prekobrojni. Neki su od pobrojanih još mladi, što znači da se za četiri godine mogu nadati odlasku na svjetsko prvenstvo, dok je kod jednog broja njih, zbog životne dobi, ovo bila zadnja šansa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close