Ezequiel Lavezzi

Nekoć najplaćeniji nogometaš na svijetu završio karijeru

Lavezzi je zarađivao više od 20 milijuna dolara po sezoni.
Sport / Nogomet | 14. 12. 2019. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši argentinski nogometni reprezentativac Ezequiel Lavezzi je objavio završetak karijere u dobi od 34 godine.

Lavezzi je bio član argentinske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu osvojila drugo mjesto, a 2008. je u Pekingu osvojio naslov olimpijskog pobjednika.

Ukupno je u dresu argentinske reprezentacije sakupio 51 nastup i postigao devet pogodaka.

Lavezzi je karijeru započeo u Estudiantesu, potom je u domovini još igrao za San Lorenzo da bi od 2007. do 2012. bio član Napolija, a od 2012. do 2016. Paris SG-a.

U veljači 2016. Lavezzi je otišao u kineski sastav Heibei Fortune za koji je nastupao sve do sada kad mu je istekao ugovor. Odlaskom u Kinu postao je najplaćeniji nogometaš na svijetu.

Zarađivao je više od 20 milijuna dolara po sezoni. U prvoj sezoni u Kini nije zabio nijedan gol, odigrao je samo 775 minuta i nevjerojatno zvuči podatak da je za svaku minutu na travnjaku zaradio više od 30.000 dolara.

Ipak, sljedeće sezone se iskupio Kinezima i zabio 20 golova uz 19 asistencija. Ove sezone je odigrao samo 11 utakmica i postigao tri pogotka.

''Legende ne umiru, one nikad neće biti zaboravljene'', pisalo je na transparentu navijača Hebeija na utakmici protiv Guangzhou Evergrandea nakon što je postalo jasno da će njihov miljenik završiti karijeru.

Lavezzi se ugovorom dobro zaštitio kako bi dobio sav novac od Kineza s kojima su mnogi imali problema s isplatom novca. U ugovoru je stajalo da mu klub do 10. ožujka prve njegove godine tamo mora isplatiti 26,7 milijuna dolara.

Da mu do tada nisu platili taj iznos, bili bi mu dužni još 20 milijuna, a u slučaju da ništa od ovog nije plaćeno do 17. ožujka, ugovor bi se raskinuo, a nogometaš dobio 20 milijuna dolara. Argentinac se izborio i za namješten stan, vilu, dva automobila, vozača i prevoditelja.

Kopirati
Drag cursor here to close