Javi Martínez

Nekad najskuplji igrač Bayerna odlazi s Allianz Arene

Sport 1 prenosi kako će, očekivano, na koncu ipak postati novi/stari igrač Athletica, koji je u Muenchen poslao ponudu tešku 10 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2020. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Javi Martinez napušta Bayern nakon dva četverogodišnja mandata

Već se neko vrijeme zna kako će Javi Martinez napustiti Bavarsku, a sad je tome, čini se, došlo i vrijeme.

Nakon osam godina provedenih na Allianz Areni, iskusni Španjolac pao je u drugi plan trenera Hansija Flicka, a nije se naigrao ni kod Nike Kovača.

Prema navodima medija, Martinez bi se trebao vratiti u rodnu zemlju.

Iako se ranije spominjao interes čak i Real sociedada, to baš i nije realno ako znamo da je ovaj defenzivni veznjak u svojoj profesionalnoj karijeri branio je boje dvaju klubova – Athletic Bilbaa i Bayern Munchena.

S obzirom na to da su Athletic i Real Sociedad ljuti regionalni rivali, nije bilo realno da Martionez to uradi klubu koji ga je stvorio. 

Sport 1 prenosi kako će, očekivano, na koncu ipak postati novi/stari igrač Athletica, koji je u Muenchen poslao ponudu tešku 10 milijuna eura.

Za igrača koji je prošle sezone skupio tek 1015 odigranih minuta, a ušao je u 33. godinu, sasvim solidan iznos.

Inače, Martinez je nakon šest sezona provedenih u Baskiji, u ljeto 2012. godine prešao u najtrofejniji njemački klub za okruglih 40 milijuna eura.

U to vrijeme radilo se o najvećem ulaznom transferu u povijesti Bundeslige pa je stoga jasno kako su pred Martinezom bila velika očekivanja.

Imao je Martinez svoje važne uloge kod svih trenera, ali sada polako ulazi u igračke godine u kojima sve teže hvata konce brze Bayernove igre te je odlazak logičan slijed događaja.

Martinez je u Bayernu za osam godina odigrao ukupno 238 utakmica. Uz osam njemačkih prvenstava, pet puta je osvojio DFB kup, tri puta njemački Superkup, dva puta Ligu prvaka, te po jednom FIFA-ino klupsko svjetsko prvenstvo i Europski superkup.

Kopirati
Drag cursor here to close