Englesko prvenstvo

Nebeski letač van Dijk i Salah srušili United

Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Liverpoola koja sada ima 64 boda
Sport / Nogomet | 19. 01. 2020. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Liverpoola u najvećem su derbiju engleskog prvenstva na svom Anfieldu svladali Manchester United sa 2-0 (1-0) te sada imaju čak 16 bodova prednosti na vrhu ljestvice, javlja Hina.

Liverpool je poveo vrlo rano, u 14. minuti kada je Van Dijk nadskočio obranu gostiju i glavom poslao loptu u mrežu. Konačnih 2-0 postavio je Salah u trećoj minuti sudačke nadoknade iz protunapada, vratar Alisson ispucao je dugu loptu na polovicu Uniteda, a do nje je prvi stigao brzi Egipćanin i jakim udarcem svladao De Geu.

Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Liverpoola koja sada ima 64  boda, 16 više uz utakmicu manje od drugog Manchester Cityja. Manchester United je ostao peti sa 34 boda, koliko ima i šest Wolverhampton, dok mu četvrti Chelsea bježi pet bodova.

Foto: Društvene mreže / Salah

Ranije u nedjelju Burnley je na svom Turf Muiru svladao Leicester City sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli preko Barnesa (33), no u nastavku su domaći golovima Wooda (56) i Westwooda (79) stigli do preokreta. Za goste Vardy kod rezultata 1-1 nije realizirao kazneni udarac u 68. minuti. Filip Benković nije konkurirao za nastup u momčadi Leicestera.

Burnley je ovom pobjedom skočio na 14. mjesto sa 27 bodova, dok je Leicester ostao treći sa 45 bodova, tri manje od drugog Manchester Cityja, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close