Najbolji vratar na svijetu

Ne osvoji li Juventus Ligu prvaka Buffon odlazi u mirovinu

Ne uspije li to Juventusu, od sezone 2018./2019. na golu nećemo gledati jednog od najvećih čuvara mreže svih vremena
Sport / Nogomet | 25. 10. 2017. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gianluigi Buffon, legendarni vratar Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije, najavio je odlazak u mirovinu na kraju sezone.

Tridesetdevetogodišnji Buffon nada se kako će braniti za Italiju na Svjetskom prvenstvu 2019. u Rusiji, a hoće li mu to biti ujedno i posljednji službeni nastup ovisi od uspjeha Stare dame u Europi. Osvoji li Juventus Ligu prvaka, Buffon će nastaviti braniti.

U tom slučaju pokušao bih osvojiti Svjetsko klupsko prvenstvo. Možda bi Szczesny igrao jednu, a ja drugu utakmicu. Mislim da je normalno da, s golmanom poput njega, stanem sa strane, rekao je Buffon na FIFA-inu proglašenju najboljih svjetskih nogometaša u Londonu gdje je dobio nagradu "The Best" za najboljeg svjetskog golmana, javlja HRT.

Ne uspije li to Juventusu, od sezone 2018./2019. na golu nećemo gledati jednog od najvećih čuvara mreže svih vremena.

''Ovo je moja posljednja sezona i poprilično sam siguran u svoje izbore'', dodao je Buffon.

Buffon je s Juventusom osvojio osam naslova prvaka Italije, a s reprezentacijom Italije, čiju je mrežu čuvao rekordnih 173 puta, naslov prvaka svijeta 2006. Nije osvojio jedino Ligu prvaka u kojoj je čak tri puta poražen u finalu - od Milana 2003., Barcelone 2015. i Reala 2017. godine. Osim za Juventus u karijeri je branio za Parmu iz koje je 2001. godine otišao u Torino.

Kopirati
Drag cursor here to close