'RIP LFC'

Navijači žestoko reagirali na vijest da Liverpool podržava Superligu

"Ljubav prema igri radničke klase, uništena pohlepom i korupcijom! RIP LFC. Hvala na uspomenama", bila je poruka navijača Redsa.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokretanje takozvane Superlige od strane 12 (opciono 15) najbogatijih klubova Europe najveći je nogometni cunami u modernoj povijesti.

Odmah nakon što je službeno objavljeno da su se vodstva moćnih klubova usuglasila u vezi s pokretanjem tog elitističkog natjecanja, na noge se digla preostala nogometna javnost.

Dakako, aktivizam je na utakmici između Leedsa i Liverpoola u ponedjeljak također bio u prvom planu.

Prema pisanju engleskih medija navijači, ne navodi se kojeg kluba, su pokušali zaustaviti dolazak Liverpoolovih nogometaša na Elland Road. Dio ih je imao i transparente s natpisima 'RIP Football' i 'Fans over Finance'.

"Ljubav prema igri radničke klase, uništena pohlepom i korupcijom! RIP LFC. Hvala na uspomenama", bila je poruka navijača Redsa.

Navijači Leeds Uniteda također su izvjesili transparente, a jedan je sadržavao i citat menadžera Leedsa Marcela Bielse koji je rekao: "Jedan od razloga zašto je nogomet najpopularniji sport na svijetu je taj što slabi mogu pobijediti moćnike".

Svoj stav o pokretanju Superlige iznijeli su i nogometaši Leeds Unteda koji su na zagrijavanje istrčali u posebnim majicama na kojima je pisalo "Liga prvaka: Zaslužite mjesto. Nogomet je za navijače".

Kopirati
Drag cursor here to close