Gradonačelnik Madrida

Navijači nisu smjeli ići u Liverpool

Odluka da se dozvoli madridskim navijačima da prisustvuju susretu doživjela je velike kritike...
Sport / Nogomet | 18. 04. 2020. u 18:54 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jose Luis Martinez-Almeida, gradonačelnik Madrida kritizirao je odluku da se navijačima Atletica dozvoli da putuju u Liverpool na utakmicu Lige prvaka, koja je odigrana 11. ožujka.

Uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka, u kojem je madridski klub nakon produžetaka slavio s 3:2 i plasirao se u nastavak natjecanja, prisustvovalo je 3.000 navijača Atletica. U to vrijeme većina ostalih utakmica se zbog globalne pandemije koronavirusa igrala bez prisustva publike.

Odluka da se dozvoli madridskim navijačima da prisustvuju susretu doživjela je velike kritike, dok su zdravstvene vlasti u Velikoj Britaniji i Španjolskoj upozorile da bi taj događaj mogao biti odgovoran za povećanje broja pozitivnih slučajeva na COVID-19.

''To je bila greška. Navijači Atletico Madrida nisu smjeli putovati u Liverpool'', istaknuo je Martinez-Almeida za španjolske medije.

''Nogomet bez prisustva navijača je ostvarljiva mogućnost, jer je jedino fer rješenje da se natjecanja završe i da rezultati odražavaju stvarnost. U proljeće i ljeto u Španjolskoj neće biti događaja uz prisustvo velikog broja ljudi, a vjerojatno ni na jesen. Očito, situacija neće biti u potpunosti pod kontrolom. Morat ćemo promijeniti svoje navike i ponašanje, čak i nakon što nam se dozvoli da se vratimo na ulice'', dodao je.

Španjolska La Liga prekinuta je 12. ožujka zbog globalne pandemije koronavirusa, a u tom trenutku Barcelona je bila lider s 58 bodova, dva više od Real Madrida.

Španjolska je među najpogođenijim zemljama pandemijom. Do sada je zabilježeno 20.043 smrtna slučaja i više od 191.000 zaraženih.

Kopirati
Drag cursor here to close