"Uprava napolje"

Navijači Borca prosvjedovali na ulicama Banja Luke

U prosvjednoj šetnji sudjelovali su i brojnih bivši igrači kluba, kao i bivši kapeten Boris Raspudić, kome je nedavno uprava, kako su naveli, na veoma ružan način otkazala dalju suradnju.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2018. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Mondo / S prosvjeda u Banja Luci

Nekoliko stotina navijača nogometnog kluba Borac sudjelovalo je u srijedu 30. svibnja u prosvjednoj šetnji centrom Banje Luke, tražeći smjenu uprave, pošto klub nije dobio licencu za igranje u Premijer ligi BiH u narednoj sezoni.

U prosvjednoj šetnji sudjelovali su i brojnih bivši igrači kluba, kao i bivši kapeten Boris Raspudić, kome je nedavno uprava, kako su naveli, na veoma ružan način otkazala dalju suradnju.

Navijači su se okupili na Trgu Krajine, odakle su prošetali kroz Gospodsku ulicu, prošli pored Gradske skupštine i Palate republike, do Narodnog pozorišta RS.

Sve vrijeme su skandirali: "Uprava napolje", "Marš iz Borca" i "Ne damo Borac".

Nogometni klub Borac ostao je bez licence za natejcanju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za narednu sezonu zbog neispunjenih financijskih obaveza prema Školi nogometa "Džaja", koji iznose 600.000 maraka.

"Nažalost očekivan rasplet, jer nismo uspjeli postići dogovor sa Školom nogometa 'Džaja', kojoj smo nudili 160.000 maraka odmah, plus potpisan ugovor sa garancijom Nogometnog saveza Republike Srpske o isplati preostalih dugovanja na rate. Ova ponuda je odbijena, vjerovatno po instrukcijama iz federalnog dijela saveza", rekao je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

On je dodao da će se dalja sudbina kluba znati poslije sjednice Upravnog odbora.

"Postoje tri opcije, a to su: prelazak u Prvu ligu Republike Srpske, fuzija s nekim drugim klubom ili bankrot i odlazak u najniži rang i početak od nule gdje bi svi dugovi Borca, a kojih nije malo, bili otpisani", kazao je Zeljković, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close