divlji u srcu

Navijači Atletica ne žele na novom stadionu uspomenu na Huga Sáncheza

Sport / Nogomet | 17. 09. 2017. u 09:43 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletico je utakmicom protiv Malage otvorio svoj novi Wanda Metropolitano stadion. I u slavljeničkom spektaklu pobijedio s mršavih 1:0.

Izgradnja novog nogometnog hrama Atletica koštala je 310 milijuna eura, a na premijeri ga je napunilo 63.114 gledatelja.

Gotovo da je Malaga pokvarila feštu, ali stvar je spasio - kao i često ranije- Antoine Griezmann, zabivši jedini gol u 62. minuti nakon odličnog Correina prodora.

Ne treba zaboraviti ni Jana Oblaka, koji je obranio Rolanov udarac u 90. minuti!

Zanimljivo je bilo i prije utakmice. Naime, na novom stadionu svi igrači s više od 100 nastupa za Atletico dobili su prigodne ploče s imenima i brojem utakmica koje su odigrali.

Jedan od njih je i meksički napadač iz 80-ih i 90-ih Hugo Sánchez, koji je kasnije postao omražen jer je 1985. prešao u Real.

Ne zaboravljaju mu to navijači ni danas, pa su mnogi pljuvali na njegov plakat ili bacali limenke piva ili opuške na njega!

"162 utakmice izdajnika", napisao je jedan fan.

Za plakat u čast Kuna Agüera, koji je je za "Los Colcohoners" odigrao 234 utakmice, navijači također nisu imali posebno veliko oduševljenje, nego naprotiv - smatraju da mu ne treba odavati počast (netko je napisao ''rata puta" - štakorska kurva).

Ipak, nije prošao tako loše kao Sanchez, jer je jedna skupina navijača zaprijetila kako će prilikom sljedećeg dolaska na stadion donijeti alat kojim će skinuti ploču legendarnog Meksikanca.

S druge strane, klupske 100+ legende kao Aragones, Fernado Torres, Kiko ili trenutačni kapetan Gabi, pobrali su velike simpatije navijača Atletica.


Kopirati
Drag cursor here to close