Kuda?

Navijače Veleža u Hrasnici razoružali zaštitari i policija

Tijekom prijateljske utakmice Željezničara i Veleža koja se u subotu igrala u Hrasnici, dogodile su se nemile scene ispred stadiona.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2019. u 12:25 Bljesak.info
Navijači u Hrasnici i dolazak policije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom prijateljske utakmice Željezničara i Veleža koja se u subotu igrala u Hrasnici, dogodile su se nemile scene ispred stadiona.

Kako piše portal SportSport.ba, skupina od stotinjak navijača FK Velež iz Mostara naoružana palicama došla je pred ulaz na stadion za vjerojatno ranije dogovoren fizički obračun s pripadnicima druge navijače grupe.

Portal piše kako je brzom intervencijom specijalne policije spriječen sukob, navijačima je onemogućeno da uđu na stadion, policija ih je zadržala na glavnom ulazu, a onda i blokirala čitav dio kako ne bi došlo do većih nereda.

"Sve je na kraju ispalo dobro i možemo biti zadovoljni što nije bilo većih incidenata. Navijači Veleža su nakon utakmice ispraćeni kući, ništa loše se na kraju nije ni desilo. Još uvijek nemamo zvanični izvještaj, a on neće biti ni podnesen prije jutra", rekli su za portal SportSport.ba iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Alija Jašarević, bivši zapovjednik Specijalne jedinice sarajevske policije i vlasnik Agencije za zaštitu imovine i ljudi "Gama", koji je svjedočio nemilim scenama u Hrasnici, kaže za SportSport.ba kako  su uposlenici njegove kompanije i policija, spriječili kulminaciju nemilih scena tijekom prijateljskog meča između Željezničara i Veleža.

"Stajao sam sa suradnikom ispred stadiona, ali pošto je utakmica bila prijateljskog karaktera i turnir, bez ikakvih problema, odlučili smo da popijemo kavu u jednom lokalu tu na ćošku kod stadiona. Začuli smo u jednom momentu povike iz pravca ulice Famosa. Grupa navijača Veleža, njih 70-80, u rukama nose toljage i one duge drvene palice. Gledam i onako sav šokiran, onda vidjeh da nose flaše i kamenje u džepovima, baklje, vidim da je đavo odnio šalu", govori za SportSport.ba Jašarević, pa nastavlja:

"Htjeli su da se obračunaju s navijačima Želje i tu ih je policija, uz pomoć mog suradnika, zaustavila. Što je najtužnije, svi su bili naoružani do zuba i uz sve to nose još tri torbe palica. Hvala Bogu da nisu ušli u stadion, tko zna što bi se sve desilo. I jedan dio navijača Želje je želio da ode van stadiona i da se obračuna s Veležovim navijačima. Dio policije i pripadnici Game AA su spriječili sukobe".

Kopirati
Drag cursor here to close