Roy Larner

Navijač Millwalla postao junak terorističkog napada u Londonu

Sport / Nogomet | 06. 06. 2017. u 14:57 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijač čuvenog engleskog nogometnog kluba Millwalla Roy Larner (47) jedan je od junaka posljednjeg terorističkog napada u Londonu tijekom kojeg je ubijeno sedam, a ozlijeđeno 48 osoba.

Larner je golim rukama nasrnuo na teroriste i tako ih spriječio da naprave pravi masakr u jednom pubu na području Borough Marketa.

Pritom je zadobio osam uboda nožem i s ozljedama glave, vrata, prsnog koša i ruku završio je u bolnici. Srećom, niti jedan ubod nije bio koban i Larner je preživio. Još uvijek se nalazi u bolnici, no život mu nije ugrožen, prenosi Hina.

Kada su se trojica islamista počela napadati ljude u pubu, Larner se ispriječio ispred njih i počeo vikati.

"Je...ite se, ja sam Millwall."

Krenuo je na njih kako bi ostali gosti puba dobili vremena za bijeg.

"Video sam njih trojicu kako idu, noseći velike noževe u rukama. Vikali su "islam, islam" i "Alah, Alah". Stao sam ispred njih i poput idiota rekao: "Je*ite se, ja sam Millwall. Nakon toga su me napali. Bio sam sam protiv trojice, zato sam i dobio osam rana. Srećom, nijedan udarac nije bio koban po mene," kazao je Larner engleskim novinarima.

U sekundama koje su uslijedile napadači su napustili pub, a zaštitari su uspjeli zatvoriti vrata i nagurati stolove ispred njih.

Britanski mediji ovog 47-godišnjak iz Peckhama, londonskog predgrađa poznatog po humorističkoj seriji Mućke, slave kao junaka. Njegovi prijatelji su počeli prikupljati novac za liječenje, a pokrenuta je online peticija kako bi dobio orden "George Cross", jedno od najviši britanskih odličja, prenosi Hina.

"Nastala je panika, ljudi su počeli bježati i skrivati se po stolove, nitko nije znao što se događa. Srećom, brzo je došla policija," kazao je Larner koji će posljednje dane pamtiti cijeli život. Preživio je teroristički napad, a prošloga vikenda Millwall je nakon četiri godine izborio povratak u Championship, drugi razred engleskog nogometa, nakon što je pred 73,000 gledatelja na Wembleyu pobijedio Swindon 1-0.

Navijači Millwalla su već godinama na zlu glasu, a odgovorni su za neke od najgorih nereda u povijesti britanskog nogometa, odnosno organiziranog navijanja. Međutim, danas ova navijačka skupina nije jaka kao nekad.

"Znao sam da su navijači Millwalla ludi, ali nakon ovakvih događaja požališ što ih nema više," kazao je Piers Morgan, voditelj gledane emisije "On Good Morning Britain" na ITV televiziji.

Kopirati
Drag cursor here to close