Barcelona

Nastavljaju se nagađanja oko Rakitićeve klupe

"Sezona je dugačka i bit će mjesta za sve", rekao je Barcelonin trener.
Sport / Nogomet | 01. 09. 2019. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Rakitić nije sudjelovao u remiju Barcelone na gostovanju kod Osasune (2-2), a nakon što je hrvatski reprezentativac drugu utakmicu zaredom prosjedio na klupi, Barcelonin trener Ernesto Valverde poručio je kako ga nije izostavio zbog eventualne prodaje, piše Hina.

"Što da vam kažem? Prošlu utakmicu smo dobro odigrali pa smo ponovili udarnu postavu. Imam veliki izbor igrača. Niti jedan mi nije višak", rekao je Valverde na konferenciji za medije nakon remija 2-2 između povratnika u prvu ligu Osasune i prvaka Barcelone.

Rakitić je u dosadašnja tri prvenstvena kola odigrao svega 45 minuta, i to u drugom poluvremenu kod Athletic Bilbaa, gdje je Barcelona bila izgubila sa 1-0. Nakon toga je ostao na klupu u trijumfu od 5-2 nad Betisom pa opet u subotu kod Osasune.

"Nisam to učinio zbog tržišta. Nikako. Kada počinjem utakmicu gledam koga imam na raspolaganju", izjavio je Valverde.

Njegov potez iznenadio je mnoge budući da mu je od dolaska na Barceloninu klupu 2017. godine Rakitić bio igrač s najviše nastupa i standardnim članom udarne postave. Ove sezone Valverde na raspolaganju ima veći broj veznih igrača, nakon što je za 75 milijuna eura kupljen Frenkie de Jong iz Ajaxa, a u vezni red je vratio Sergija Roberta s pozicije desnog bočnog.

Obojica u španjolskim medijima dobila iznimno niske ocjene i kritike nakon remija kod Osasune, kao i središnji vezni igrač Sergio Busquets.

Mediji su posljednjih tjedana nagađali o mogućem odlasku 31-godišnjeg Rakitića koji je na početku priprema poručio da se i dalje vidi u Barceloni. Hrvatski reprezentativac odbio je uključivanje u eventualnu razmjenu za napadača Neymara kojeg je uprava Barcelone željela dovesti iz francuskog prvaka PSG-a u ovom prijelaznom roku, ali je od toga na kraju odustala.

Video: Ivan Rakitic 2018/19 | Magician | Best Goals And Skills

Valverde je uoči utakmice s Osasunom također bio upitan o Rakitiću nakon čega je odgovorio da ga ništa ne navodi na pomisao da bi on mogao otići iz kluba.

"Sezona je dugačka i bit će mjesta za sve", rekao je Barcelonin trener.

Rakitić se s ovakvom situacijom nije susretao od kada je u ljeto 2014. došao iz Seville u Barcelonu. Samo je u prosincu i siječnju 2017. godine, tada pod vodstvom trenera Luisa Enrique, tek na mjesec dana bio izgubio mjesto u udarnoj postavi.

Rakitić je za Barcelonu odigrao 269 utakmica upisavši 37 asistencija i zabivši 34 gola.

 

Kopirati
Drag cursor here to close