Prva liga FBiH

Nastavlja se utrka u dvoje

Vodeći Velež i drugoplasirani Olimpik u ovom kolu za protivnike imaju momčadi iz samog donjeg dijela ljestvice.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2019. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH ostalo je još devet kola. Velež je potrošio velikim dijelom svoju prednost, pa je situacija na vrhu ljestvice, neizvjesna, zanimljiva. Borba za prvo mjesto se vodi u dvoje i traje već određeno vrijeme. Vodeći Velež i drugoplasirani Olimpik u ovom kolu za protivnike imaju momčadi iz samog donjeg dijela ljestvice. Novi Travnik je već otpisan, pa Olimpik ne bi trebao imati većih problema, iako je gost. Iako je u prvom dijelu sezone baš protiv ovog protivnika ispustio dva domaća boda.

"Oni su nam dužnici još od jesenas. Uspjeli su da nam ‘otmu’ dva boda na Otoci, nakon što smo mi imali prednost od dva gola. Apsolutni smo favoriti, ali opet ostaje da to pokažemo na terenu. Ova polusezona je pokazala da favoriti ne pobjeđuju uvijek, pa ćemo morati pokazati to i na terenu da se ne bismo hvatali za glavu poslije, prisjeća se Adnan Osmanović", kapetan i najbolji strijelac Olimpika.

Prvu ligu na kraju sezone će napustiti četiri momčadi, nije isključeno da tu sudbinu doživi i ona koja se bude nalazila na 12.mjestu. Upravo je današnji protivnik Veleža, Slaven na toj poziciji čije navijače brine činjenica da ova momčad nije uspjela ništa napraviti u dosadašnjem dijelu prvenstva kada su u pitanju gostujući tereni. U gostima je osvojen tek jedan bod. Nakon problema s ozljedama u momčad Veleža se vraćaju Lucas i Berisha, na klupu nakon odrađene suspenzije Ibro Rahimić.

"Nije važno uopće tko će biti strijelac, najvažniji su bodovi, pobjeda koja bi nas opet vratila vjerujem u pravi ritam. Još uvijek smo prvi na tabeli i moramo učiniti sve u svakoj narednoj utakmici da tu i ostanemo", kaže prvi strijelac Veleža i lige Nusmir Fajić s 21 golom.

Tri susreta današnjeg programa su itekako važna za poredak na dnu ljestvice. To su dueli Čapljina - Vitez, Metalleghe - Zvijezda i Bosna Visoko - Igman. Čapljina želi prekinuti neugodni niz od tri vezana poraza protiv Viteza koji ima samo četiri boda manje. Vitez spada u red onih momčadi koje su više nego skromne na gostujućim terenima, sedam utakmica su bez pobjede.

Igman iz Konjica je pet utakmica bez pobjede, susret s Bosnom u Visokom je posljednja prilika da se nešto napravi u gostima. Metalleghe ima mogućnost da eventualnim trijumfom nad Zvijezdom iz Gradačca dođe korak bliže sredini ljestvice.

U Gračanici Bratstvo za protivnika ima Goražde, Jedinstvo pobjedom protiv Orašja želi ući u mirniju završnicu sezone, dok je za nedjelju ostavljen susret TOŠK-a i Rudara koji nema neku veliku težinu.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close