Luz verde

Nastavlja se španjolsko prvenstvo: Uskoro konačni raspored utakmica

Ideja koja se vremenom sve više razvijala je da se liga završi tijekom vikenda 25-26. srpnja, da bi mjesec kolovoz bio rezerviran isključivo za europska natjecanja.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2020. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Luka Modrić i društvo poželjeli su se nogometa

Uzbudljiva vijest stigla je za sve obožavatelje sporta i nogometa, jer je španjolska vlada dala je zeleno svjetlo za nastavak nogometne sezone, a utakmice će se krenuti odigravati od 8. lipnja!

Podsjetimo, sezona u Španjolskoj privremeno je prekinuta 12. ožujka zbog izbijanja pandemije koronavirusa, a sada se, tri mjeseca kasnije, konačno vraća.

"Španjolska je učinila što mora, tako da se pred nama otvaraju novi horizonti. Došlo je vrijeme kada ćemo se moći vratiti svakodnevnim zadaćama. Od 8. lipnja vratit će se i nogometna liga", rekao je u televizijskom nastupu iz vladine palače premijer Pedro Sanchez.

"Španjolski nogomet ima masovnu podršku, ali to nije jedina aktivnost koja može nastaviti planirani put. Također, muzeji, kazališta, ... Moramo pokrenuti sve gospodarske aktivnosti, uključujući ugostiteljstvo i turizam, koji predstavljaju ogroman udio u zapošljavanju", naglasio je Sanchez.

Što se tiče rasporeda u La Ligi, očekuje se da preostalih 11 kola bude odigrano u roku od 43 dana.

Javier Tebas, predsjednik LaLige, neposredno nakon što je čuo vijest iz španjolske vlade, poslao je poruku u kojoj izražava zadovoljstvo, ali i priznao da još uvijek nema potvrđenog datuma ponovnog pokretanja natjecanja.

"Dogovorit ćemo to u sljedećih nekoliko dana i sjest ćemo kako bismo koordinirali detalje prije nego što objavimo točan datum", rekao je.

Ideja koja se vremenom sve više razvijala je da se liga završi tijekom vikenda 25-26. srpnja, da bi mjesec kolovoz bio rezerviran isključivo za europska natjecanja.

Šef UEFA-e Čeferin zatražio je od ligaša da svoja prvenstva završe do 29. srpnja kako bi bilo omogućeno završiti i Ligu prvaka te Europsku ligu.

Španjolci strahuju od ljetnih vrućina u lipnju i posebice srpnju, a predviđa se da bi se utakmice u sjevernijim regijama mogle igrati u 18:00 sati, dok bi u toplijim dijelovima zemlje početak utakmica mogao biti kasno navečer, od 23:00 sata.

Španjolsko prvenstvo bilo bi nastavljeno utakmicama 28. kola, a parovi su:

Espanyol vs Alavés

Real Sociedad vs Osasuna

Athletic vs Atlético Madrid

Celta vs Villarreal

Leganés vs Real Valladolid

Mallorca vs Barcelona

Real Madrid vs Eibar

Valencia vs Levante UD

Granada vs Getafe

Sevilla vs Real Betis

Utakmice 28 kola trebale bi se igrati od 12.-14. lipnja. Upravo bi gradskim derbijem u Sevilli trebao započeti nastavak La Lige, piše Marca.

Kopirati
Drag cursor here to close