Nogomet u BiH

Nastavak sezone: Plan može proći, ali je sve još u zraku

''Svi mi koji živimo od nogometa se nadamo, vjerujemo da će tako biti. Plan je s te strane dobar. Međutim, problem leži u činjenici da će to biti dosta kasno, to vrijeme velikih vrućina ovdje kod nas''
Sport / Nogomet | 29. 04. 2020. u 13:09 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove zime izmjereno je čak 20 stupnjeva Celzija na Antarktici, a naše ljeto će biti nikad toplije, pišu pojedini mediji. Najveći broj toplih dana s visokom temperaturom zabilježeni su tijekom 2016. Taj neslavni rekord klimatskih mogao bi biti srušen upravo ove godine, točnije ovog ljeta. A ljeto bi moglo biti izuzetno ''vruće'' i nogometnim terenima u BiH, ako se stvari bude razvijale u željenom toku. Ako pandemija ''dozvoli''.

Nakon posljednjeg sastanka, precizniji da budemo video konferencije predstavnika NS BiH i klubova Premijer lige predstavljen je neslužbeni plan o nastavku sezone u BiH. Krenulo bi se postepeno već u prvoj polovini narednog mjeseca, a nastavilo krajem istog, s pravim, ozbiljnim treninzima. Prema najavama liga bi mogla startati 7. lipnja i igralo bi se do kraja srpnja, točnije 26.

''Klubovi dobili nešto više informacija ali smo iz objektivnih razloga sve ključne datume primorani i dalje uzimati uvjetno. U svakom slučaju kako bude nama bit će i ostalim momčadima. Ono što jeste činjenica da ako se krene s prvenstvom kako je planirano ritam utakmica biti će jako ubrzan što naravno usložnjava situaciju, posebno ako znamo kakve nas temperature u tom periodu očekuju. S te točke gledanja, pripreme sigurno neće biti optimalne. Ukratko, klubovi će morati prilagoditi, a oni koji se bolje prilagode bit će u prednosti'', kaže direktor marketinga HŠK Zrinjski Mario Pandža.

Na sličnom tragu su i u momčadi Veleža. Kako kaže šef stručnog stožera, Feđa Dudić i oni se nadaju da će prvenstvo krenuti odnosno biti nastavljeno kako je planirano.

''Svi mi koji živimo od nogometa se nadamo, vjerujemo da će tako biti. Plan je s te strane dobar. Međutim, problem leži u činjenici da će to biti dosta kasno, to vrijeme velikih vrućina ovdje kod nas pa će biti jako teško trenirati, igrati, ali opet kažem možda je najvažnije da se igra, ako će igrati'', dodaje Dudić.

Ono što predstavlja problem, jeste i činjenica da su još uvijek na snazi mjere koje su opet od županije do županije različite, baš kao i u entitetima. Jer dok su pojedine mjere ukinute na prostoru FBiH, iste su još uvijek na snazi u RS-u. Zato sve do trenutka kada momčadi ne krenu s pravim, ozbiljnim treninzima, pored najave nastavka prvenstva će stajati upitnik.

Kopirati
Drag cursor here to close