Napoli - Milan 2:2

U sjajnom derbiju u borbi za Europu Napoli i Milan podijelili bodove, asistencija Rebića

Rebić je u 20. minuti lijepo primio loptu u domaćem kaznenom prostoru te potom poslao loptu na drugu vratnicu gdje je utrčao Theo Hernandez koji je poluvolejem s pet metara svladao Ospinu za vodstvo Milana od 1:0.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2020. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativni napadač Ante Rebić bio je asistent za prvi pogodak Milana koji je u susretu 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva odigrao 2:2 (1:1) na ostovanju kod Napolija.

Rebić je u 20. minuti lijepo primio loptu u domaćem kaznenom prostoru te potom poslao loptu na drugu vratnicu gdje je utrčao Theo Hernandez koji je poluvolejem s pet metara svladao Ospinu za vodstvo Milana od 1:0.

Do odmora je Napoli poravna kada je Di Lorenzo u 34. minuti najbrže reagirao na odbijenu loptu nakon obrane Donnarumme, da bi u 60. minuti domaći sastav stigao do prednosti kada je Mertens uspio provući loptu kroz noge vratara gostiju.

Na konačnih 2:2 poravnao je Kessie u 73. minuti iz kaznenog udarca kojega je izborio Bonaventura.

Rebić je igrao za Milan do 88. minute.

Oim remijem Milan je ostao sedmi sa 50 bodova, dva manje od šestog Napolija.

Nogometaši Verone, koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, bili su nadomak pobjede na gostovanju kod Fiorentine u Firenci, ali domaći je sastav uspio spasiti bod izjednačivši na konačnih 1:1 u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Verona je povela golom Faraonija nakon sjajnog proigravanja Amrabata u 18. minuti i taj je rezultat vrijedio sve do šeste minute nadoknade kada je Cutrone iskoristio proigravanje Chiese za konačnih 1:1.

Fiorentine koja se nalazi na 13. mjestu ljestvice sa 36 bodova, dok je Verona deveta sa 44 boda.

Marko Rog odigrao je čitav susret za Cagliari u domaćem 0-0 remiju protiv Leccea. Cagliari je siguran u sredini ljestvice, 11. sa 41 bodom, dok je Lecce ostao u zoni ispadanja, 18. sa 29 bodova, jednim manje od 17. Geone koja je u prvom susretu nedjeljnog programa sa 2-0 (1-0) na svom terenu svladala SPAL.

Strijelci za važna tri boda domaćih bili su Pandev (24) i Schoene (54), iskusni makedonski napadač svladao je hrvatskog vratara Karla Leticu jakim udarcem sa 10-ak metara nakon što je odlično primirio loptu u gostujućem kaznenom prostoru, dok je Danac sjajno izveo slobodnan udarac sa 25 metara početkom drugog poluvremena. Letica je branio čitav susret za SPAL.

Važne bodove u borbi za ostanak izborila je Sampdoria koja je preokretom stigla do 3-1 (1-1) pobjede na gostovanju kod Udinesea.

Domaći su poveli lijepim golom Lasagne (37), no prije odlaska na odmor poravnao je Quagliarella (45+1) da bi u samoj završnici prvo Bonazzoli (84) "škaricama" doveo goste u vodstvo dok je pobjedu potvrdio Gabbiadini (90+4) u sudačkoj nadoknadi.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close