Malarija

Napadač Arsenala se javio iz bolnice, zarazio se u Africi

"Proveo sam nekoliko dana u bolnici ovog tjedna. Osjećam se bolje svakog dana zahvaljujući doktorima koji su otkrili infekciju i izliječili virus tako brzo. Nisam bio svoj tijekom proteklih nekoliko tjedana, ali uskoro ću se vratiti jači nego ikad"
Sport / Nogomet | 16. 04. 2021. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Instagram/Auba / Pierre-Emerick Aubameyang, napadač Arsenala, zarazio se malarijom

Napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang završio je u bolnici nakon što se zarazio malarijom tijekom boravka u reprezentaciji Gabona.

On je 25. ožujka zabio za Gabon u pobjedi nad DR Kongom (3:0) u kvalifikacijama za Afrički kup nacija.

Aubameyang je nakon toga nastupio u prvom susretu četvrtfinala Europa lige u kojem je Arsenal kao domaćin remizirao sa Slavijom Prag (1:1), ali je onda propustio ligašku pobjedu protiv Sheffield Uniteda (3:0) proteklog vikenda.

"Proveo sam nekoliko dana u bolnici ovog tjedna. Osjećam se bolje svakog dana zahvaljujući doktorima koji su otkrili infekciju i izliječili virus tako brzo. Nisam bio svoj tijekom proteklih nekoliko tjedana, ali uskoro ću se vratiti jači nego ikad", napisao je Aubameyang.

Podsjetimo, malarija je tropska bolest koju šire komarci. Simptomi se obično pojave sedam do 18 dana nakon zaraze, ali nije prijenosna.

Kopirati
Drag cursor here to close