U čast Sali

Nantes povlači dres s brojem 9

Nantes će u čast stradalog nogometaša povući dres sa brojem 9.
Sport / Nogomet | 08. 02. 2019. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski prvoligaš Nantes odlučio je odati počast argentinskom nogometašu Emilianu Sali koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći povlačenjem dresa s brojem 9.

Sala je bio u zrakoplovu tipa Piper Malibu koja se srušio iznad kanala La Manche 21. siječnja dok se vozio prema Cardiffu gdje je trebao nastaviti karijeru. S njim je u zrakoplovu bio još samo pilot David Ibbotson. Jučer je iz olupine na dnu La Manchea izvučeno tijelo koje je identificirano kao Salino.

“Nemam riječi. To je velika tragedija, shrvan sam. Emiliano je ostavio traga. I baš zato ja, kao i većina navijača, želim mu odati počast povlačenjem dresa s brojem 9”, izjavio je predsjednik Nantesa Waldemar Kita.

“Emiliano će zauvijek biti dio legendi koji su ispisivali veliku povijest Nantesa”, dodao je klub.

Počast su poginulom nogometašu odali i drugi klubovi i nogometaši diljem svijeta opraštajući se od njega.

“Zauvijek će biti u našim mislima. S velikom tugom smo primili posljednju vest. Sućut obitelji”, navodi se u priopćenju Cardiffa koji je trebao postati novi klub argentinskog nogometaša.

Na društvenim mrežama oglasili su se i Real Madrid, Manchester United, Boca Juniors, Benfica, Inter, Lazio, Porto, Valencia, Barcelona, Ajax, Milan, Chelsea, Liverpool te nogometaši Kilian Mbape, Sergio Aguero, Corentin Tolisso, Mesut Oezil, Michy Batshuayi, Iker Casillas, Wayne Rooney.

Kopirati
Drag cursor here to close