Želja za nadigravanjem

Nalić: Sarajevo je atraktivan protivnik, ali mi želimo pobjedu

Utakmica Sloboda - Sarajevo igra se sutra na Tušnju od 16.30 sati.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2019. u 19:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sloboda ulazi u seriju teških utakmica, jer se u narednim kolima prvnstva sastaje se sa četiri najbolje plasirane ekipe prvenstva. Bez obzira na to, šef stručnog stožera Slobode Zlatan Nalić ističe da u svakoj utakmici žele pobjedu, pa će tako biti i sutra protiv Sarajeva.

Naglasio je da je ekipa Husrefa Musemića atraktivan protivnik, koji dolazi poslije teške utakmice Tuzlaka u Gabeli.

"S obzirom na to da smo igrali s GOŠK-om u nedjelju, imali smo dan manje da se pripremimo za sutrašnju utakmicu. Vrlo je bitno da u seriju jakih utakmica uđemo pobjedom, tako da ćemo u utakmicu sa Sarajevom ući veoma jako", kazao je strateg Slobode na press konferenciji.

Rekao je da zbog tri žuta kartona ne može računati na Seida Zukić, kao ni na ozljeđenog Mehmeda Alispahića. Ipak, za svaku poziciju u ekipi ima adekvatne zamjene.

Očekuje se da će protiv Sarajeva starter biti stoper Adnan Salihović koji je, također, izrazio veliki optimizam uoči susreta s "bordo" timom.

"Izlazimo iz utakmice u Gabeli koju smo nespretno i nesretno izgubili. Pričali smo o tome, i već smo je zaboravili, a mislimo na utakmicu sa Sarajevom. Uvijek su naši dvoboji zanimljivi i igra se kvalitetan nogomet. Oni su najveći kandidat za titulu, ali i mi imamo svoju računicu. Neće nedostajati želje za nadigravanjem, ali i da osvojimo tri boda. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", kazao je Salihović.

U pojedinim medijima se špekulira o tome da bi, u slučaju poraza, uprava Slobode mogla otkazati suradnju s Nalićem, ali o tome danas na "pressici" nije bilo govora.

Utakmica Sloboda - Sarajevo igra se sutra na Tušnju od 16.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close