Pretrage

Nakon incidenta u Mostaru: Trener Sarajeva dobio potres mozga

Džakmić je primio zaštitu antitetanus i savjetovano mu je bolovanje minimalno deset dana.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2018. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon incidenta koji se dogodio za vrijeme utakmice Hrvatskog športskog kluba (HŠK) Zrinjski i Fudbalskog kluba (FK) Sarajevo koji se održao u subotu u Mostaru, prilikom kojeg je pomoćni trener Sarajeva Muhamed Džakmić pogođen s tribina kamenom u glavu, a koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić bocom u tijelo, Džakmić je hospitaliziran i prošao je medicinske pretrage, priopćeno je iz FK Sarajevo.

Usred vrtoglavica i povraćanja, te gubljenja svijesti nakon samog udarca, ustanovljeno je da je Džakmić doživio potres mozga. Dan poslije utakmice, navode, su mu u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo urađeni CT glave i mozga, te pregled kod neurokirurga, koji su bili uredni. Džakmić je primio zaštitu antitetanus i savjetovano mu je bolovanje minimalno deset dana.

''Ozljeda nastala udarcem tvrdim predmetom u predjelu glave, parijetalno lijevo uslijed čega je nastala lacerokontuzna rana. Kratko gubio svijest, prethodnu noć dva puta povratio. Rana zašivena sa četiri šava u SKB Mostar. Dan poslije osjeća vrtoglavicu i nestabilnost. Na KCUS je urađena dodatna dijagnostika CT glave i mozga bez znakova krvarenja. Pregledan od strane neurokirurga, dobio antitetanus zaštitu i antibiotik. Date detaljne upute za dalji tretman. Pošteda minimalno deset dana, kontrola neurokirurga'', izjavio je povodom ovog slučaja liječnik fizikalne medicine i rehabilitacije, Dževad Vrabac.

Kolektiv FK Sarajevo, navode u priopćenju, treneru Džakmiću želi brz oporavak i što skoriji povratak u bordo ekipu.

Kako je i ranije priopćeno, u sljedećem razdoblju FK Sarajevo će pokrenuti kaznene i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja ozljeda treneru Džakmiću o čemu će, tvrde, javnost biti blagovremeno informirana.

Ponašanje domaćih navijača osudio je i HŠK Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close