Mia san mia

Nakon što se pozdravio s Perišićem i Coutinhom, Flick traži pojačanja!?

Nakon osvajanja Lige prvaka, Flick traži od Rummeniggea i Salihamidžića pojačanja u timu, kako im se u predstojećoj sezoni ne bi dogodio pad.
Sport / Nogomet | 09. 09. 2020. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Spox / Ivan Perišić zadovoljio je jednu sezonu u Bayernu, ali su ga ipak vratili u Inter

Za mnoge je ljubitelje nogometa Hansi Flick hit trener minule sezone, ali poznavatelji su svjesni kako njegov uspjeh nije slučajno došao, jer radi se o iskusnom nogometnom stručnjaku koji je znanje i iskustvo steako uz Joachima Loewa u njemačkoj reprezentaciji, kao član stručnog stožera i čovjek od velikog povjerenja i autoriteta.

Dodatno je atmosferu vrhunskih ekipa ''omirisao'' uz braću Kovač u Bayernu, kojeg je odlaskom Nike Kovača i preuzeo te doveo do trostruke krune.

Nakon osvajanja Lige prvaka, Flick traži od Rummeniggea i Salihamidžića pojačanja u timu, kako im se u predstojećoj sezoni ne bi dogodio pad.

Na informaciju koja je objavljena u vezi s Flickovim inzistiranjem na pojačanjima, mnogi su se zapitali - zašto nije zadržao Coutinha i Perišića?

Po pitanju njih dvojice, Bayern se držao svojih financijskih kriterija, jer su im i plaće i odštete za otkup ugovora dvojice ofenzivaca bile izvan 'dometa'.

Perišićeva je plaća u Interu navodno 11 milijuna eura, a odšteta bi bila 20 milijuna. Za Coutinha, koji u Barceloni također mjesečno bogatao kasira kod blagajnika, odšteta bi iznosila čak 120 milijuna.

Treći igrač s posudbe, Alvaro Odriozola, nije se posebno afirmirao u ekipi Bavaraca pa je bilo logično da ga vrate Realu uz jedno ljubazno "Danke!".

Flickove probleme produbljuju Thiago Alcantara (29) i David Alaba (28), kojima je poraslo perje pred kraj postojećeg ugovora.

"Slavili smo naše uspjehe, ali to je sad gotovo. Sada se moramo usredotočiti na nove ciljeve. U Bayern Münchenu uvijek želite biti prvaci, ali to će biti vrlo teško ove godine. Ostale momčadi poput Dortmunda, Gladbacha i Leipziga dobro su pripremljene. Mi se vraćamo iz Lige prvaka i dvotjednog odmora. Ali mislim da nismo izgubili previše. Sad nam slijedi ubrzani ritam sve do Božića", kazao je Flick.

"S Ivanom - takvo je trenutno stanje - Philippeom i Alvarom izgubili su trojicu igrača sjajne kvalitete. Ivan i Philippe pokazali su kvalitetu, posebno u završnici Lige prvaka. Ali sada je tako odlučeno da više ne računamo na njih trojicu. Sada se moramo pobrinuti da ponovno dobijemo kvalitetu na tim pozicijama. Ja sam optimističan", dodao je trener Bayerna.

Na Perišićevoj poziciji Bayern ima novog igrača, koji je znatno mlađi od Ivana. Riječ je Leroyju Saneu, koji je kupljen od Manchester Cityja.

Što se tiče mogućih novih pojačanja, u ovome trenutku nema informacija misle li Flick i Salihamidžić na neko konkretno ime, s kojim se eventualno pregovara, ali bilo koji vrhunski napadač teško se može dobiti ispod 30 milijuna eura.

Bavarcima, kao što ističe Flick, do kraja ove godine predstoje po dvije utakmice tjedno, na svim frontama. Ozljede, zamor, pad u formi igrača... sve su to problemi na koje trener unaprijed računa. Ne mogne li izostanak bilo kojeg važnog igrača adekvatno nadomjestiti, rizik od gubljenja ritma je ogroman.

Kopirati
Drag cursor here to close