Werder

Nakon Schalkea još jedan velikan Bundeslige seli u niži rang

Momčad iz Bremena će tako drugi put u povijesti igrati u Zweiti. Jedinu drugoligašku sezonu, od osnivanja Bundeslige 1963., imali su u sezoni 1980/81, no ekspresno su se vratili u najviši rang.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2021. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kultni njemački klub Schalke je već nekoliko kola bio novi drugoligaš, a u zadnjem kolu Bundeslige oslučivalo se o još jednome putniku, odnosno trećem klubu koji ide u razigravanje za ostanak.

U subotu je Borussia Monchengladbach svladala Werder u Bremenu (4:2) i poslala Zeleno-bijele u drugu ligu.

Borussia je povela već u 3. preko Stindla, a sve je bilo riješeno u periodu između 52. i 68. minute kada su Thuram, Bensebaini i Neuhaus zabili tri pogotka i zavili Werder u crno.

Werder je do kraja postigao dva ekspresna pogotka. Milot Rashica zabio je u 83., a Niclas Fullkrug u 85. no, više od toga nije išlo.

Werder je ipak bio na poziciji koja vodi u doigravanje za ostanak sve do 86. minute utakmice Koln - Schalke.

Dominacija Kolna protiv fenjeraša urodila je plodom tek četiri minute prije kraja, s tim da im je u 71. minuti poništen pogodak nakon intervencije VAR-a.

Branič Sebastian Bornauw zabio je svoj prvi ligaški pogodak sezone za veliko slavlje domaće momčadi koja će protiv trećeplasirane momčadi Bundeslige 2 igrati za ostanak u eliti.

Momčad iz Bremena će tako drugi put u povijesti igrati u Zweiti. Jedinu drugoligašku sezonu, od osnivanja Bundeslige 1963., imali su u sezoni 1980/81, no ekspresno su se vratili u najviši rang.

Momčad koja je u prvom desetljeću 21. stoljeća bila uz bok Bayernu u posljednjih 10 sezona nije završila iznad osmog mjesta, a sada je doživjela i svoj najlošiji rezultat.

Arminia Bielefield, koja je ove sezone došla u elitni razred nejmačkog nogometa, praktično je visila veći dio sezone.

U subotu je slavila na gostovanju kod Stuttgarta 2:0 pogocima Klosa u 66. i Doana u 72. i tako prvenstvo završila na 15. mjestu koje im garantira ostanak u ligi.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close