Opet rasizam

Nakon poraza: Tri igrača Liverpoola na meti rasističkih uvreda

"Još jednom nažalost razgovaramo o gnusnom rasnom zlostavljanju ujutro nakon nogometne utakmice. To je krajnje neprihvatljivo i mora prestati. Liverpool osuđuje sve oblike diskriminacije"
Sport / Nogomet | 07. 04. 2021. u 23:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz izgubljenu utakmicu i relativno veliki zaostatak uoči uzvrata, Liverpool se ovog utorka susreo s rasističkim uvredama na račun trojice njegovih nogometaša.

Nedugo poslije završetka prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka, na Instagramu su Trent Alexander-Arnold, Naby Keita i Sadio Mane imali svoje objave, a u komentarima su im se javili pojedinci koji su priložili emotikone majmuna, prenosi Gol.hr.

Ovu je vijest prvo objavio Sky Sports koji izvještava da će Facebook, koji je vlasnik Instagrama, istražiti što se točno dogodilo i sankcionirati rasiste.

O svemu se oglasio i Liverpool.

"Još jednom nažalost razgovaramo o gnusnom rasnom zlostavljanju ujutro nakon nogometne utakmice. To je krajnje neprihvatljivo i mora prestati. Liverpool osuđuje sve oblike diskriminacije i nastavljamo surađivati s našim inkluzijskim partnerima kroz našu inicijativu Crveno zajedno u borbi protiv nje. Kao klub pružit ćemo našim igračima svu potrebnu podršku koja će im zatrebati. Također ćemo surađivati s relevantnim vlastima kako bismo identificirali i, ako je moguće, procesuirali odgovorne. Znamo da to neće biti dovoljno dok platforme društvenih medija i regulatorna tijela koja njima upravljaju ne poduzmu najjače moguće preventivne mjere. Trenutna se situacija ne može dopustiti da se nastavi i na svima nama je osigurati da tako ne bude", poručili su s Anfielda.

Nekoliko sličnih nemilih događaja u posljednje vrijeme, od ispada Rangersova igrača Glena Kamare u Europskoj ligi protiv Slavije Prag pa do nedavnog skandala u Španjolskoj na utakmici Cadiz - Valencia, govore kako je rasizam i dalje čest u sportu i svakodnevnom životu.

Kopirati
Drag cursor here to close