Servus, Stöger!

Nakon pet mjeseci Peter Stöger odlazi iz Borussije Dortmund

Stöger je u Dortmundu ostvario minimalni zacrtani cilj, plasman u Ligu prvaka, ali je njegova ekipa vrlo rijetko uspijevala pokazati vrhunsku razinu igre na terenu.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2018. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto više od pet mjeseci sjedio je austrijski stručnjak Peter Stöger (52)  na klupi Borussije Dortmund, a nakon subotnjeg posljednjeg kola Bundeslige objavljeno je da se trener i klub rastaju.

"Danas sam imao posljednju službenu utakmicu za Borussiju, a odluku o tome zajednički smo donijeli prije izvjesnog vremena", kazao je Stöger, prenosi Bild.

Nekoliko minuta prije odlaska na tiskovnu konferenciji trener je o tome obavijestio svoje igrače.

"Pozvao nas je sve kako bi nam priopćio tu odluku. Nije želio da to saznamo iz medija", kazao je veznjak Borussije, njemački reprezentativac Julian Weigl (22).

Stöger je u Dortmundu ostvario minimalni zacrtani cilj, plasman u Ligu prvaka, ali je njegova ekipa vrlo rijetko uspijevala pokazati vrhunsku razinu igre na terenu.

Za njegove vladavine ubilježeno je deset pobjeda, osam neriješenih i šest poraza. S obzirom da osvajanje četvrte pozicije na tabeli znači i plasman u elitno europsko natjecanje, Stöger napušta Dortmund s dva milijuna eura u džepu.

"Klubu će dobro doći novi impulsi od novog trenera", zaključio je Stöger, opraštajući se od dortmundske ekipe.

Od iduće sezone Borussiju bi trebao voditi Lucien Favre (60), sadašnji trener Nice, a u klubu bi Švicarac trebao biti predstavljen idućih dana.

Favre ima veliko bundesligaško iskustvo, jer je dvije godine trenirao berlinsku Herthu, a četiri godine onu drugu Borussiju, iz Mönchengladbacha.

Kopirati
Drag cursor here to close