Zaslužio je!

Nakon navijača, Luki Modriću se naklonili i igrači Reala

Zahvaljujući svojoj karizmi u garderobi Reala, Luka je očito glavni favorit svih svojih suigrača za ove dvije vrijedne nagrade najboljem nogometašu svijeta.
Sport / Nogomet | 08. 09. 2018. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić postao je ključnom figurom i najvažnijim igračem u momčadi Reala nakon odlaska Cristiana Ronalda.

Marca u subotu piše kako su svi u svlačionici Kraljevskog kluba stali iza kandidature hrvatskog veznjaka za preostale dvije pojedinačne nagrade "The Best" (FIFA) i "Ballon d'Or" (L'Équipe).

Zahvaljujući svojoj karizmi u garderobi Reala, Luka je očito glavni favorit svih svojih suigrača za ove dvije vrijedne nagrade najboljem nogometašu svijeta.

Već je osvojio Zlatnu loptu kao najbolji igrač na Svjetskom prvenstvu i UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača u sezoni 2017/18, ali njegovi suigrači žele da Luka podigne daljnje trofeje.

"On zaslužuje ono što je postigao i zaslužuje mnogo više nagrada", rekao je Nacho za svog suigrača.

Trener Julen Lopetegui također koristi svaku priliku kako bi istaknuo zasluge i kvalitete Luke Modrića.

"Uvjeren sam da će mu biti dodijeljen Ballon d'Or, jer je imao fantastičnu sezonu i zaslužio je to", rekao je Loptetegui.

Sada je, dakle, jasno kako svi u Real Madridu žele da Modrić nastavi osvajati pojedinačne nagrade koje je Ronaldo tako često sa sobom donosio na Estadio Santiago Bernabeu.

Olivier Giroud: Zlatna lopta nekom Francuzu ili Modriću

Francuski napadač Olivier Giroud ne može se načuditi da nema nijednog igrača iz njegove reprezentacije u konkurenciji za najboljeg FIFA-inog nogometaša.

Nakon što je FIFA u ponedjeljak objavila listu trojice kandidata za priznanje "The Best FIFA Men's Player" (Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah i Luka Modrić), mnogi su bili iznenađeni činjenicom da su Lionel Messi i cijela francuska momčad koja je osvojila Svjetsko prvenstvo izostavljeni, s tim da su Antoine Griezmann i Kylian Mbappe možda bili posebno nesretni s obzirom na njihove jake sezone.

I sam Giroud bio je zapanjen, ali ne smatra da FIFA-ina nagrada ima bilo kakvu važnost u nogometu, jer "Ballon d'Or" je glavna nagrada u njegovim očima.

"Vrlo je iznenađujuće, ali, da budem iskren, ne pridajem važnosti ovom trofeju. Zanima me samo Ballon d'Or", rekao je Giroud za Le Parisien.

On očekuje da će Zlatnu loptu koju dodjeljuje francuski "L'Equipe" dobiti ili netko od njegovih suigrača iz reprezentacije ili Modrić.

"To mora biti Francuz ili Modrić. Ako bih mogao glasati, znam koga bih od mojih suigrača izabrao, ali neću vam reći", kazao je Giroud glede dodjele nagrade "Ballon d'Or".

Kopirati
Drag cursor here to close