Klopp iznenadio izjavom

"Nakon Liverpoola pauziram godinu dana, a možda i trajno prestanem"

"Nakon Liverpoola sigurno ću uzeti jednu godinu stanke. Tako sam dogovorio s obitelji. Iz današnje pozicije gledano, čak nije isključeno da tada kažem 'bilo je zaista sjajno, ali to je to'..."
Sport / Nogomet | 20. 04. 2018. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jürgen Klopp (50) je za trenerske relacije zreo, ali još uvijek relativno mlad nogometni stručnjak. Mnogi se u trenerskome poslu zadrže do 70. godine života pa i dalje, kao, primjerice, u slučaju Juppa Heynckesa, ali i nekih drugih uspješnih trenera.

Međutim, trener Liverpoola iznenadio je u četvrtak svojim izjavama kako će nakon posla u Liverpoolu uzeti godinu dana pauze, a nije isključeno da kaže i konačno zbogom ovome poslu.

Njegov ugovor s Liverpoolom vrijedi do 2022. godine.

"Nakon Liverpoola sigurno ću uzeti jednu godinu stanke. Tako sam dogovorio s obitelji. Iz današnje pozicije gledano, čak nije isključeno da tada kažem 'bilo je zaista sjajno, ali to je to'...", kazao je Klopp za Sky.

Njegove su riječi protumačene kako razmišlja i o opciji da Liverpool bude njegova zadnja trenerska postaja. Redse je počeo trenirati 2015. godine.

"Doista nije isključeno da i znatno ranije negoli to treneri čine, kažem: Gotovo je! Osjećam da je sve ovo vrlo intenzivno, a ja ne želim skončati na trenerskoj klupi", kazao je Klopp.

Na pitanje je li očekivao da će ga tražiti Bayern, kaže kako je to vrlo kompleksna situacija.

"Da je Bayern imao stvarni interes - svejedno što bih ja odlučio u tom slučaju - bilo bi vrlo kompleksno realizirati takav transfer. Ja ovdje, naime, imam još četiri godine ugovora, a ne nalazim se u situaciji da klub nije zadovoljan mojim radom. Stoga ima smisla što nisu pitali".

O mogućem povratku u Dortmund također se izrazio suzdržano.

"Ja se zapravo ne želim vratiti, jer su prošla vremena bila previše dobra. Hoće li se to ipak nekada desiti, ja u ovome trenutku ne znam. Znam jedino da ne želim biti trener u toj životnoj dobio kao sada Jupp Heynckes", odgovorio je trener Liverpoola.

Kopirati
Drag cursor here to close