Clermont Foot 63

Nakon 110 godina debitirali u prvoj ligi i odmah srušili Bordeaux

Clermont je bio apsolutno dominantan kroz cijelu utakmicu, dovoljno je samo pogledati statistiku nakon posljednjeg sučeva zvižduka.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Clermont Foot 63 je prije samo nekoliko mjeseci postigao najveći uspjeh u svojoj klupskoj povijesti. Naime, po prvi su puta, nakon 110 godina postojanja, ušli u najviši rang francuskog ligaškog nogometa, Ligue 1.

U nedjelju su debitirali među prvoligašima, ali sa stilom - odmah je pao jedan velikan francuskog nogometa.

Momčad čija se vrijednost procjenjuje na 25 milijuna eura i koja će se uskoro susresti s deseterostruko vrjednijim PSG-om, Monacom i drugima, u prvom je kolu gostvala kod Girondins de Bordeauxa, predvođenog novim trenerom Vladimirom Petkovićem.

Clermont je bio apsolutno dominantan kroz cijelu utakmicu, dovoljno je samo pogledati statistiku nakon posljednjeg sučeva zvižduka.

Gosti su imali 19 udaraca od kojih je 10 išlo u okvir, dok su domaćini bili na 10 ukupno, a šest u okvir protivničkih vrata. Izborio je Clermont Foot i 10 kornera u odnosu na Bordeauxovih pet.

Na pogodak se dugo čekalo, sve do 82. minute. Elbasar Rashani uposlio je napadača Mohameda Baya, a ovaj nije propustio priliku i postigao prvi pogodak kluba u prvoj ligi ikada.

Ne samo da se Bordeaux do kraja nije uspio vratiti, nego su primili i drugi pogodak. Konačnih 2:0 u sudačkoj je nadoknadi postavio Jodel Dossou i slavlje je za ligaškog novajliju moglo početi.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Marseille uspješan u gostima, Lille sretno izvukao remi u Metzu

U posljednjoj utakmici 1. kola francuskog prvenstva Montpellier je u nedjelju na domaćem terenu izgubio od Marseilleja sa 2-3, iako su domaćini nakon prvog poluvremena vodili sa 2-0.

Domaćini su poveli autogolom Luana Peresa (30), a na 2-0 povisio je predivnim pogotkom Gaëtan Laborde (34). No, u nastavku Marseille je napravio potpuni preokret i došao do pobjede. Prvo je zabio Turčin Cengiz Ünder (68), a potom je dva pogotka postigao najbolji igrač Marseillea Dimitri Payet, u 75. i 80. minuti.

Pred kraj susreta došlo je do prekida od desetak minuta jer su domaći navijači bacali razne predmete na teren. No, utakmica je nastavljena i privedena je kraju.

Branitelj naslova Lille u sudačkoj nadoknadi spasio se od poraza u 1. kolu, nakon što je u nedjelju na gostovanju kod Metza do 81. minute gubio sa 1-3.  U 81. minuti Jonathan Ikoné smanjuje na 2-3, da bi u sedmoj minuti sudačke nadoknade (90+7) turski napadač Burak Yilmaz pogodio za 3-3.

Metz je od 56. minute imao igrača manje jer je crveni karton dobio branič Boubakar Kouyate.

U petak je Monaco trenera Nike Kovača kod kuće odigrao 1-1 protiv Nantesa, baš kao i Lyon u subotu protiv Bresta.

PSG je u subotu sezonu otvorio gostujućom pobjedom protiv Troyesa (2-1).

Kopirati
Drag cursor here to close