Milijarde članovima elite

Najveća zarada u povijesti nogometa

Kako piše Daily Mail, televizijske kuće na više kontinenata licitiraju kako bi osigurale svoj dio kolača.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2021. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok neke jake europske lige i mnogi klubovi pate zbog posljedica pandemije, najbolja liga na svijetu nema takvih problema. Novca u Premier ligi ne nedostaje, a bit će ga još i više.

Prema izvješćima koja dolaze s Otoka, ugovor za TV prava na utakmice engleskog prvenstva u razdoblju između 2022. i 2025. godine mogao bi ukupno donijeti 11,6 milijardi eura.

Taj se iznos raspodjeljuje na 20 premierligaških klubova te bi u sljedeće tri godine porast prihoda od TV prava mogao iznositi čak milijardu eura, pišu sportske novosti.

Kako piše Daily Mail, televizijske kuće na više kontinenata licitiraju kako bi osigurale svoj dio kolača. Pritom je konkurencija najizraženija u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se WarnerMedia i CBS natječu s NBC-em, dok su u Australiji kandidati Optus, Stan Sport, Paramount+ i Amazon.

Doznaje se da će na Bliskom Istoku beIN i dalje emitirati utakmice Premier lige i to za 450 milijuna eura, dok je Canal+ dobio 'novi mandat' za Francusku, Slovačku i Češku u iznosu od 300 milijuna eura.

U Italiji će Premier ligu prenositi Sky Italia, u Portugalu ELEVEN Sports, u Belgiji Telenet, u Njemačkoj Sky Deutschland te u Španjolskoj DAZN.

Što se tiče Velike Britanije, Sky Sports, BT, Amazon i BBC otkupili su TV prava na Premier ligu za 5,8 milijardi eura za naredne tri godine.

Šveđani, Danci i Finci gledat će engleski nogomet zahvaljujući tvrtki The Nordic Entertainment Group, koja je otkupila utakmice Premier lige do 2028. godine za 2,8 milijarde eura. Ista je tvrtka postigla i sporazum za šestogodišnje emitiranje Premier lige u Nizozemskoj, Poljskoj, Estoniji, Litvi i Latviji.

Kopirati
Drag cursor here to close