Marco Reus

Najučinkovitiji napadač Bundeslige upropasti najviše čistih šansi za gol!

Reus je od 18 ''mrtvih'' prilika propustio realizirati čak njih 11. Tako se i po ovoj statistici njemački reprezentativac našao ispred svih ostalih napadača Bundeslige.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Luka Jović (Eintracht Frankfurt) trenutačno vodeći strijelac Bundeslige s 14 pogodaka, najučinkovitiji napadač njemačkog elitnog nogometnog razreda je ipak Marco Reus, kapetan Borussije Dortmund.

Naime, Reus je izravno sudjelovao u postizanju 22 zgoditka, od čega je 13 puta bio strijelac, a devet je puta asistirao. On je prema navedenom kriteriju ispred svih drugih igrača u dosadašnjem dijelu njemačkog prvenstva.

Reus je i u subotu bio strijelac u Frankfurtu, ali ono što njega samoga, a vjerojatno i ljude u klubu brine jest ogroman broj prilika za gol koje nije iskoristio. Tako je pred njim i protiv Eintrachta stajalo nekoliko prigoda za pobjedu, ali ih Reus nije uspio pretvoriti u tri boda za Borussiju.

Bild navodi kako je Reus od 18 ''mrtvih'' prilika, propustio realizirati čak njih 11. Tako se i po ovoj statistici njemački reprezentativac našao ispred svih ostalih napadača Bundeslige.

"Užasno se nerviram što ne koristim te šanse", kaže Reus, svjestan da je u igri bilo puno više negoli je postigao.

"Marco se jednostavno izbori za mnoštvo prilika, što govori o njegovoj igračkoj kvaliteti. Jasno je također da ih nikad ne možeš sve pretvoriti u pogodak. Marco će se znati iznijeti s time", izjavio je sportski direktor kluba Michael Zorc (56).

Slično razmišlja i vratar BVB-a Roman Bürki (28), kazavši kako je Reus naprosto snažan tip, kao igrač i kao osoba.

Borussia Dortmund je lider na tabeli Bundeslige, s velikih sedam bodova prednosti ispred druge Borussije (M'Gladbach) i Bayerna.

Postavlja se pitanje: Kolika bi njihova prednost tek bila da je Reus uspio realizirati sve te stopostotne šanse koje su mu se ukazale?

Kopirati
Drag cursor here to close