Šampion Junior Kup

Najmlađi Neumljani oduševili nastupom u Sarajevu

Iza najmlađih naraštaja nogometne ekipe HNK Neum ostaje najuzbudljiviji vikend do sada.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2020. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza najmlađih naraštaja nogometne ekipe HNK Neum ostaje najuzbudljiviji vikend do sada.

Naime, generacije 2011. i 2012. godišta pod vodstvom trenera Ivana Matića i Josipa Matuška, od 9. do12. siječnja nastupila je u Sarajevu na jednom od najmasovnijih i najvećih regionalnih turnira.

Riječ je o Šampion Junior Kupu koji se tradicionalno odražava već trinaest godina zaredom, a koji je ove godine ugostio čak 235 ekipa podijeljenih u 6 kategorija. Neumljani su igrali u kategoriji 2011. i 2012. godište, gdje su sve prisutne oduševili svojom igrom i nastupom, te dospjeli u samu završnicu turnira, i to s obje ekipe.

''Bile su to utakmice prožete tolikim emocijama i energijom  koja se teško može predočiti na papir. Najmanji su nas naučili važnu lekciju, a to je kako se svim srcem igra za svoj klub i grad. Kako sav znoj, trud i rad ubiru svoje plodove, a mali mogu biti i najveći'', rekli su iz ovoga kluba.

Foto: PR / HNK Neum u Sarajevu na Šampion Junior Kupu

Dodaju kako su svom gradu iz Sarajeva donijeli dva pehara i dvije medalje. Dječaci rođeni 2012. su osvojili veliko drugo mjesto, dok su dječaci rođeni 2011.,u konkurenciji tridesetak ekipa iz cijele regije, završili na trećem mjestu. Važno je istaknuti da su golmani obje neumske ekipe, Josip Obad i Dominik Knežević, proglašeni golmanima turnira.

Put do pobjeda bio je težak i trnovit. Na tome putu su im stajali NK Maksimir i NK Bistra, protiv kojih je NK Neum 2011. upisao visoke pobjede, dok su protiv Fortuna Podgorica doživjeli poraz od 2-1. U osmini turnira NK Neum upisuje pobjedu protiv Banjola Pula 2-1 i protiv ŠF Čanković iz Srbije na penale u četvrtfinale. Na putu do finala spriječeni su od Bambinosa iz Sarajeva, a u utakmici za treće mjesto slavili su protiv Bistre 2-0 i tako osvojili broncu.

Generacija HNK Neum 2012. turnir je završila bez poraza u regularnom  dijelu, te su primili tek jedan pogodak. U prvoj utakmici protiv Mladost Fazane odigrali su 0-0, a u utakmici protiv velikog Željezničara slavili su pobjedu 1-0, kao i protiv Interblok iz Slovenije 2-0.

Kao prvi u skupini, četvrtfinale su odigrali protiv Dugog sela i slavili nakon penala, dok su u polufinalu još jednom svladali slovenski Interblok 2-0. Nažalost, u finalu nisu imali sportske sreće, te su nakon 0-0 i lutrije penala poraženi od Bambinosa iz Sarajeva. 

''Obje ekipe su za nas prvaci i pravi mali heroji'', ističu iz kluba.

HNK Neumu se itekako nazire blistava budućnost s ovom postavom i na tome im čestitamo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close